Sastojci: 800 g junećeg filea, 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, 3 češnja češnjaka, 1 grančica ružmarina, 1 list lovora Podravka, 50 ml prošeka, 1 naranča, 1 vezica peršina, 1 žlica kapara, 200 g paškog sira, crni papar Podravka, 1 žlica Vegete
Priprema: Juneći biftek narežite na četiri dijela te ga pospite paprom i Vegetom. Na maslinovu ulju ga popecite s obje strane pa dodajte zgnječeni češnjak, natrganu grančicu ružmarina i lovorov list. Podlijte s prošekom da dobijete karamelast umak, a po potrebi podlijte i s malo vode (do 50 ml).
Pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Biftek izvadite na tanjur, a ostalo bacite. U međuvremenu pripremite umak tako da u posudi zajedno pomiješate naribanu koricu naranče, nasjeckani peršin, usitnjene kapare i iscijeđeni narančin sok. Biftek servirajte na tanjur uz kuhano povrće, pospite ga krupno naribanim paškim sirom i sve prelijte pripremljenim umakom.
>>Vrijeme je roštilja - neka se na njemu nađu lagani file i povrće