Gospođa Marica ima 90 godina! Restoran u Novigradu vodi gotovo pola stoljeća, još od 1977. godine, te je predvodnik gastro destinacije u kakvu se danas Cittanova pretvorila, a koju iz godine u godinu Michelinovi inspektori srdačno preporučuju. Domaći Maricu ionako unisono preporučuju, i to po cijenama koje odgovaraju nama, domaćim gostima, mnogima ograničene platežne moći. Tu fino jedu i obitelji na ljetovanju iz Bjelovara, Čazme, Mrkoplja, bez obzira na to što su cijene u mnogim drugim restoranima na obali otišle u nebo...
Profinjena mesna plata za dvije osobe 27 eura, ukupno ručak za dvoje Večernjakovih reportera 39 eura, a desert je – fantastičan. Panna cotta s tartufima je na podlozi istarskog meda, a na šlag je nariban crni domaći tartuf preliven maslinovim uljem s – bijelim tartufom. Isplati se na klopu kod – gospođe Marice!