brzo i jako fino

Blažena piletina! Za točno pola sata gotov je ručak koji nitko od ukućana neće odbiti

Foto: Shutterstock
Blažena piletina! Za točno pola sata gotov je ručak koji nitko od ukućana neće odbiti
02.01.2023.
u 13:11
U receptu za hasselback piletinu po želji možete udvostručiti količinu nadjeva ako budete imali veće komade prsa, a za dodatnu aromu možete malo sotirati češnjak na tavi prije nego što ga dodate ricotti i špinatu.
Pogledaj originalni članak

Umjesto sira cheddar možete upotrijebiti neki drugi sir koji se fino topi, a i sa sastojcima u nadjevu možete se poigrati. Mogućnosti su različite – mi smo vam dali ideju, a vi je razradite prema svom ukusu i željama.

Foto: Shutterstock

Hasselback pileća prsa s nadjevom od ricotte i špinata

Sastojci:

100 g svježeg špinata

100 g ricotta sira

2 veća komada pilećih prsa

40 g cheddara, može i drugi sir po želji

2 žličice mljevene paprike

sol, po ukusu

papar, po ukusu

Priprema:

Špinat bacite na ulje na srednje jakoj vatri i pustite ga nekoliko minuta (uz povremeno miješanje) da povene. Umiješajte ricottu i ostavite na vatri još 30-60 sekundi. Stavite sa strane da se ohladi. Zarežite nožem uzdužno pileća prsa (napravite nekoliko rezova), neka rezovi budu međusobno udaljeni oko 1 cm. Nemojte rezati do dna, nego toliko da dobijete džepiće koje ćete puniti nadjevom. Rasporedite ravnomjerno mješavinu špinata i ricotte u džepove. Začinite piletinu solju i paprom. Naribajte cheddar i obilno ga pospite po vrhu. Pospite mljevenu papriku preko piletine da dobijete malo boje i aromu. Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice 20-25 minuta na 200 °C dok se sir ne otopi i ne iscure sokovi iz piletine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.