ODLIČAN RECEPT

Juha od hrena u kruhu

Foto: Shutterstock
Juha od hrena u kruhu
29.03.2016.
u 16:10
Pripazite da ne pretjerate s količinama začina i aromatičnog bilja kako se u raskoši stola ne bi isprepleli intenzivni okusi i arome
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

Oko 1 l povrtnog temeljca, 2-3 mlada krumpira, 2-3 mlada luka, korijen celera, mladi češnjak ili medvjeđi luk, peršin, 2 korijena hrena, kopar, 2 jaja, 4 manja kruščića

Priprema:

Na maslacu pirjajte mladi luk i češnjak. Isprobajte medvjeđi luk, izvrsno će aromatizirati jelo. Podlijte povrtnim temeljcem i dodajte mladi krumpir koji ste narezali na kockice. 

Dodajte i korijen hrena narezan na što sitnije komadiće. Kada se skuha, usitnite štapnim mikserom. Kruščiće prerežite tako da dobijete poklopčiće. Izdubite sredine. Omotajte papirom za pečenje pa u sredinu ulijte pripremljenu krem-juhu. 

Stavite u zagrijanu pećnicu 15 minuta na 120 stupnjeva. Kada je kruh pokupio toplinu juhe, u svaku porciju dodajte pola kuhanog jaja i pospite vlascem. Poklopite poklopcem  od kruha i servirajte toplo. 

Umjesto vlasca, po želji možete dodati timijan ili neku vrlo nježnu aromatičnu biljku. Izbjegavajte jake okuse. 

>>Isprobajte bojanje jaja prirodnim bojama – od cikle do luka, špinata i kupusa

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
BarunTomislav
23:09 28.03.2016.

Fuj..