Mnogima su sočne breskve jedno od omiljenog ljetnog voća; a koriste se u desertima, ali i u slanim jelima, salatama ili čak pizzama. Nažalost, kao i većini voća i njima je mana kratak vijek trajanja, a zbog nježne kože lako dobiju 'modrice' pa Real Simple otkriva nekoliko savjeta za produljiti im vrijeme kad su idealne za jesti.
Prvi korak je odrediti jesu li breskve zrele ili ne. Ako su tvrde i nisu osobito mirišljave, još nisu zrele. U tom slučaju ih čuvajte na sobnoj temperaturi nekoliko dana ili dok ne budu fine i zrele. Znakovi zrele breskve su aroma i mekoća pri laganom pritisku.
Ovo ne možemo ni zamisliti: Evo kakva se sve hrana nudi u McDonald's restoranima diljem svijeta!
Zrele je breskve najbolje je pojesti odmah, ali možete ih čuvati u hladnjaku što će usporiti proces zrenja i kupiti vam malo vremena. U oba slučaja, pričekajte da ih operete prije nego ih krenete jesti jer koža breskve ima prirodni konzervans koji pomaže u zaštiti ploda.
Kako čuvati narezane breskve?
Ako je moguće, čuvajte breskve cijele, jer će izlaganje ploda ubrzati proces zrenja. Uz to, ako pravilno čuvate rezane breskve, mogu izdržati do četiri dana u hladnjaku. Prvo ih poškropite sokom od limuna ili limete kako biste spriječili posmeđivanje, a zatim ih stavite u poklopljenu posudu i stavite u hladnjak.
Kako se riješiti muha u domu za vrijeme ljetnih vrućina?