uskrs za stolom

Brzinska ideja za uskrsni doručak – ovo možete doslovce u zadnji čas pripremiti, a izgledat će super na stolu!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Brzinska ideja za uskrsni doručak – ovo možete doslovce u zadnji čas pripremiti, a izgledat će super na stolu!
09.04.2023.
u 07:00
Čini vam se da nešto nedostaje na stolu? Nije vam uspjelo jelo koje ste planirali? Koji god razlog bio, uvijek postoji spasonosno rješenje. Jaja i brašno sigurno imate, a za pripremu ovog atraktivnog jela ne treba vam više od petnaestak minuta!
Pogledaj originalni članak

Nikad dovoljno hrane na blagdanskom stolu, a ovo jednostavno i brzo jelo oduševit će sve, pogotovo najmlađe!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Galette brettone (Bretonske palačinke)

Tijesto:

  • 100 g glatkog pšeničnog brašna
  • 50 g heljdina brašna
  • prstohvat praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 150 ml mlijeka
  • 50 ml mineralne gazirane vode
  • ¼ žličice soli
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice ulja – za tavu

Nadjev:

  • 200 g krem-sira
  • 100 g šunke
  • 6 jaja
  • 50-100 ml vode
  • ¼ žličice soli
  • 5-6 rotkvica
  • 2 mlada luka

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Priprema:

Sastojke za tijesto umutite da smjesa bude glatka i bez grudica, stavite u hladnjak na 30 minuta, da odmori. Zagrijte veću tavu pa na ulju ispecite palačinke. U drugu tavu na malo vruće vode dodajte jaja i pecitei ih, odnosno kuhajte nekoliko minuta, dok bjelanjak ne postane čvrst i potpuno bijel. Nemojte odjednom peći sva jaja, stavljajte u tavu dva po dva i po potrebi dodajte vodu. Svaku palačinku premažite krem-sirom, stavite komadić šunke, na sredinu stavite jaje, posolite, preklopite rubove i odmah poslužite s rotkvicama i mladim lukom.

Pripreme za Uskrs

Glavna zvijezda uskrsne košarice mora biti besprijekorna okusom i izgledom – uz ovaj recept to neće biti problem

Recept nam je posudila Marija Herjavić Jerkić, mlada IT stručnjakinja koja iznad svega voli domaću kuhinju. Da u Marijinim rukama od brašna i vode nastaje prava čarolija brzo su primijetili njezini vjerni pratitelji, tako da Marija danas održava kulinarske radionice, a nama se čini da Marija IT tehnologiju sve više koristi kao alat za objavljivanje svojih zamamnih recepata.

Pripreme za Uskrs

Šećer na kraju: Pripremite pincu prema receptu Ane Grgić, chefice hotela Esplanade

Pinca je slatki kruh, nezaobilazna poslastica svakog uskrsnog stola u kojoj uživaju baš svi. Priprema iziskuje više vremena, ali miris dizanog tijesta vraća nas u bezbrižne dane djetinjstva te stvara pravi blagdanski ugođaj. Mali zaokret u receptu možete napraviti tako da prilikom prvog miješenja u pincu ubacite komadiće čokolade, kandirano voće, mljeveni anis ili orašaste plodove.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.