idealno za večeru!

Brzo i jednostavno: Spremite carbonaru prema izvrsnom receptu Jamie Olivera!

Foto: jamieoliver.com
Brzo i jednostavno: Spremite carbonaru prema izvrsnom receptu Jamie Olivera!
20.03.2022.
u 12:23
Treba vam samo deset minuta i nekoliko sastojaka...
Pogledaj originalni članak

Na svom je blogu popularni chef Jamie Oliver podijelio odličan recept za carbonaru kojeg se volimo prisjetiti jer ne zahtjeva previše vremena provedenog u kuhinji niti traži neke egzotične sastojke, a izvrstan je.

Navedeni su sastojci dovoljni za dvije porcije, a cijela je priprema gotova za samo deset minuta.

Tajna savršene pizze nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock


Sastojci:

3 velika žumanjka
40 g parmezana
150 g pancete ili kobasice narezane na komadiće
200 g špageta
1 režanj češnjaka
maslinovo ulje

U zdjelu ubacite žumanjke, dodajte parmezan i papar i promiješajte vilicom. Ostavite smjesu strane i narežite pancetu ili kobasice. Skuhajte špagete.

Na tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte režanj češnjaka koji ste prethodno rukom zgnječili i pržite ga 60-ak sekundi. Umiješajte pancetu ili komade kobasice i kratko popržite.

Iz tave izvadite komad češnjaka, ocijedite špagete i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali. Dodajte ih panceti kako bi poprimili okus i miris, a zatim sve maknite s vatre.

Žlicu vode od tjestenine, papar i žumanjke dodajte tjestenini s pancetom. Toplina tave i špageta skuhati će žumanjke. Ako je potrebno, dodajte još malo vode, da dobijete fini umak... 

Viralni recept za mini jaja oduševio je internet: Neki upozoravaju da su opasna!

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.