Gosti dolaze u Tač zbog tradicionalne kuhinje koje nema bez vrhunske namirnice. Chefica Vesna već godinama ima dva vlastita biodinamička vrta iz kojih pokriva, više od polovice potreba za restoransku kuhinju, a ostalo povrće već godinama nabavlja na istom mjestu kod istih uzgajivača.
- Gospođa Renata danas nas je iznenadila s prekrasnim divljim šparogama od kojih ćemo pripremiti domaću frtiaju. Osim toga, ovdje je uvijek najfinija brokula, čimulice, raštika i cikla. Sve je dozrijevalo pod dalmatinskim suncem, to je vrhunska roba - odgovorno tvrdi Vesna Miletić koja ima osebujan stil biranja namirnica, svaku će detaljno pregledati, pomirisati...
- Osim što moraju imati vrhunsku robu, uzgajivači od kojih kupujem moraju biti i dobri ljudi, a takva je i gospođa Ljuba kod koje samo pravi znalci dolaze po sukošansko maslinovo ulje proizvedeno tradicionalnom metodom. Ljuba drži i daleko najbolju blitvu, špinat, mladi luk i prekrasan mladi kelj, sve ćemo to danas uzeti - zaključila je svoju kupnju vlasnica i glavna chefica legendarnog Tača.
Vesna Miletić darovala nam je i recepte za pravu, domaću fritaju, grancigulu, istarski žgvacet te svoju glasovitu tortu Tač - potražite ih u subotu, 19. ožujka, u magazinu Slano & slatko, u paketu s Večernjim listom.
Za novi broj Slanog & slatkog razgovarali smo s Markom Turkovićem i Perom Đangradovićem koji su u Sopalu okupili mladi tim s kojim polako, ali sigurno osvajaju Teslinu ulicu.
Skuhali smo vam i predivna jela od prvih srdela što su se nakon lovostaja pojavile na tržnicama te aromatične kolače s limunom i narančom.
Ta jela su najbolja bila za šmrkavog, tad nije išao na ostatke ali nas je zadužio