novi broj magazina

Vlasnica restorana Tač otkrila nam je gdje se na Trešnjevačkom placu kriju najbolje domaće namirnice

Zagreb: Vlasnica restorana Tač Vesna Miletić
Sandra Simunovic/PIXSELL
18.03.2022.
u 06:44

Vesna Miletić u šali kaže da svaka namirnica u Taču ima "krsni list" - podrijetlo im je poznato i pod strogom kontrolom. Osim što povrće sama uzgaja u čak dva vlastita vrta, naša poznata chefica tradicijske kuhinje već dvadeset godina se opskrbljuje kod istih uzgajivača koji svoju robu prodaju i na Trešnjevačkom placu.

Gosti dolaze u Tač zbog tradicionalne kuhinje koje nema bez vrhunske namirnice. Chefica Vesna već godinama ima dva vlastita biodinamička vrta iz kojih pokriva, više od polovice potreba za restoransku kuhinju, a ostalo povrće već godinama nabavlja na istom mjestu kod istih uzgajivača.

04.03.2022., Zagreb- Vlasnica restorana Tac Vesna Miletic na Tresnjevackoj trznici. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

- Gospođa Renata danas nas je iznenadila s prekrasnim divljim šparogama od kojih ćemo pripremiti domaću frtiaju. Osim toga, ovdje je uvijek najfinija brokula, čimulice, raštika i cikla. Sve je dozrijevalo pod dalmatinskim suncem, to je vrhunska roba - odgovorno tvrdi Vesna Miletić koja ima osebujan stil biranja namirnica, svaku će detaljno pregledati, pomirisati...

04.03.2022., Zagreb- Vlasnica restorana Tac Vesna Miletic na Tresnjevackoj trznici. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

- Osim što moraju imati vrhunsku robu, uzgajivači od kojih kupujem moraju biti i dobri ljudi, a takva je i gospođa Ljuba kod koje samo pravi znalci dolaze po sukošansko maslinovo ulje proizvedeno tradicionalnom metodom. Ljuba drži i daleko najbolju blitvu, špinat, mladi luk i prekrasan mladi kelj, sve ćemo to danas uzeti - zaključila je svoju kupnju vlasnica i glavna chefica legendarnog Tača.

04.03.2022., Zagreb- Vlasnica restorana Tac Vesna Miletic na Tresnjevackoj trznici. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Vesna Miletić darovala nam je i recepte za pravu, domaću fritaju, grancigulu, istarski žgvacet te svoju glasovitu tortu Tač - potražite ih u subotu, 19. ožujka, u magazinu Slano & slatko, u paketu s Večernjim listom.

04.03.2022., Zagreb- Restoran Tac. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Za novi broj Slanog & slatkog razgovarali smo s Markom Turkovićem i Perom Đangradovićem koji su u Sopalu okupili mladi tim s kojim polako, ali sigurno osvajaju Teslinu ulicu.

09.03.2022., Zagreb- Restoran Sopal. Chef Marko Turkovic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

 Skuhali smo vam i predivna jela od prvih srdela što su se nakon lovostaja pojavile na tržnicama te aromatične kolače s limunom i narančom

05.03.2022., Zagreb- Jela od srdela. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Komentara 2

KL
Klavocin
10:24 18.03.2022.

Ta jela su najbolja bila za šmrkavog, tad nije išao na ostatke ali nas je zadužio

IS
istokdole
07:38 18.03.2022.

Koje.prenemaganje....sta Plenki je promijenio restoran a Milanović je na dijeti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije