VJEČNI MISTERIJ

Često sanjate da padate i da vam ispadaju zubi? Niste jedini, ovo je 7 najčešćih snova i njihovo značenje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
15.10.2024.
u 07:00
Mnogi vjeruju kako je riječ o porukama koje nam upućuje naša podsvijest, iz kojih se naslućuju naši strahovi, želje i čežnje
Pogledaj originalni članak

Od pamtivijeka, snovi su fascinirali ljude no, iako ih istražujemo i pokušavamo dokučiti stoljećima, još uvijek ne možemo sa sigurnošću kazati koja je njihova stvarna svrha. Mnogi vjeruju kako je riječ o porukama koje nam upućuje naša podsvijest, iz kojih se naslućuju naši strahovi, želje i čežnje. Iako ih se ponekad ne sjećamo, stručnjaci koji se bave ovom temom kažu kako svi sanjamo, a ovo je sedam najčešćih snova i njihovih mogućih značenja.

San o padu: Padanje je jedan od najčešćih snova i obično simbolizira osjećaj gubitka kontrole ili nesigurnosti u stvarnom životu. Može ukazivati na strahove vezane uz financije, odnose ili posao. Padanje također može biti znak prekomjernog stresa, a tumači ga često vide kao signal da biste trebali usporiti i preispitati svoje postupke.

San o letenju: Letenje često predstavlja osjećaj slobode, kontrole i bijega od svakodnevnih problema. Takav san može simbolizirati oslobađanje od ograničenja, emocionalnih ili fizičkih, i želju za nadilaženjem prepreka u životu. Također, može sugerirati potrebu za novim perspektivama i ciljevima te unutarnjom potrebom za rastom ili promjenom.

San o zubima koji ispadaju: Ovaj san često izaziva nelagodu, a tumači ga povezuju s nesigurnostima u stvarnom životu. Gubitak zuba može simbolizirati strah od starenja, gubitka moći ili osjećaj srama. Također može biti povezan s tjeskobom oko izgleda, zdravlja ili samopouzdanja, pogotovo u specifičnim društvenim situacijama.

San o proganjanju: Biti proganjan u snu često je znak da se suočavate s problemom ili emocijom od koje bježite u stvarnom životu. To može biti osjećaj krivnje, strah od neuspjeha ili neka neriješena situacija. San vas potiče da se suočite s onim što vas muči, umjesto da to izbjegavate, jer bi vam to moglo donijeti olakšanje i mir.

San o ispitima ili neuspjehu: Sanjati ispite ili neuspjeh na testovima često je povezano s perfekcionizmom i strahom od neuspjeha. Ovaj san ukazuje na pritisak koji sami sebi namećemo, bilo na poslu, u školi ili u osobnim odnosima. Često se javlja kod osoba koje se osjećaju preopterećeno ili sumnjaju u vlastite sposobnosti, i time pokazuje unutarnju nesigurnost.

San o kašnjenju: Kašnjenje u snu simbolizira osjećaj da zaostajete ili gubite kontrolu nad nekom situacijom. Može odražavati strah da nećete uspjeti ispuniti obaveze ili postići ciljeve. Također može ukazivati na tjeskobu zbog životnih promjena koje dolaze prebrzo i osjećaj nedostatka vremena.

San o gubitku ili traženju nečega: Snovi u kojima nešto ili nekoga tražimo često simboliziraju osjećaj gubitka u stvarnom životu, bilo da se radi o nečemu materijalnom, vezi ili osjećaju identiteta. Ako sanjate da ste nešto izgubili ili ne možete pronaći ono što tražite, to može ukazivati na unutarnji osjećaj nesigurnosti ili zbunjenosti. Možda se suočavate s izazovima koji vas navode da preispitate svoje vrijednosti, ciljeve ili odnose.

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.