Ako ste ljubitelj cheeseburgera, vjerojatno ćete ga poželjeti kušati i na nešto drukčiji način.
Ako niste "klasičar" i pravi ste gurman koji će rado isprobati omiljena jela i okuse na neki drugi način, ovo je nesumnjivo recept za vas.
Cheeseburger u piti! Kome bi to palo na pamet? Ipak, onome tko je začetnik ove ideje mnogi su postali jako zahvalni, ako je suditi po odjeku na internetu. Iako se može lako preimenovati u jednu verziju mesne pite, ovu "cheeseburger pitu" svakako treba kušati, barem zbog jednostavnosti pripreme.
Pita će biti gotova za ukupno 40-ak minuta, za pripremu vam je potrebno svega 15 minuta, a u količini koju dobijete iz ovog recepta, može uživati šest osoba. Ili vi sami u šest porcija.
Da ne duljimo i mamimo vam zazubice, imamo recept...
Sastojci:
1/2 kg mljevene junetine ili teletine
1 veća glavica nasjeckanog luka
pola jušne žlice soli
1 šalica ribanog sira (gouda, trapist, edamer i sl.)
1 šalica mlijeka
2 jaja
začini po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 C stupnjeva i pripremite kalup za pečenje. U loncu pirjajte posoljeno meso na luku nekih desetak minuta uz povremeno miješanje. Kada je gotovo, mesom prekrijte dno kalupa za pečenje, a meso prekrijte sirom. Ostale sastojke zamiješajte u plastičnoj zdjeli i dobivenom smjesom zalijte meso i sir te stavite na 25 minuta u pećnicu. Pita je gotova ako se tijesto ne lijepi na čačkalicu.
U slast!
>>Ne postoji bezličnija i smrdljivija namirnica koja postane- delikatesa
Ajde nemojte mlatiti gluposti. Ovo nema vezeni s ničim ...niti s burekom niti s sirnicom , niti s cheeseburgerom... ma bez veze potrošen trenutak na čitanje ovog ovog vašeg veleumnog djela!!!