slatke priče

Cheesecake s borovnicama (bez uključivanja pećnice!) – fantastična ideja za subotnji desert

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Cheesecake s borovnicama (bez uključivanja pećnice!) – fantastična ideja za subotnji desert
07.05.2022.
u 07:05
Kolači s bobičastim voćem nemaju konkurenciju, a ako se radi o omiljenom cheesecakeu tada pogotovo. Ovoga puta nudimo vam verziju kojoj nije potrebna pećnica – pravo osvježenje nakon napornog radnog tjedna koji je konačno iza nas.
Pogledaj originalni članak

Ako dosad još niste isprobali svoj omiljeni kolač u sirovoj verziji, sad je pravo vrijeme. Još ako volite osjetiti aromu kokosa u kolačima, ovo je pravi recept za vas!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Cheesecake s borovnicama (bez uključivanja pećnice)

Podloga:

150 g mljevenih keksa (integralnih)

2 žlice kokosa (kokos brašna)

100 ml otopljenog kokosovog ulja (ili maslaca)

Krema:

200 g borovnica

1 žlica šećera

2 - 3 žlice vode

500 g krem-sira 

3 žlice milerama

150 g šećera u prahu

2 žličice ekstrakta vanilije

sok i naribana korica 1 limuna ili limete

10 g želatine

cvjetovi begonije, za ukrašavanje

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, kokos i otopljeno kokosovo ulje ili maslac. Utisnite u kalup za tortu i stavite u hladnjak. Dok se podloga hladi, pripremite kremu. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri (pratite upute na ambalaži). Borovnice stavite u posudu, dodajte 2-3 žlice vode i žlicu šećera pa kuhajte kratko na laganoj vatri. Nakon 2-3 minute dodajte nabubrenu želatinu, miješajte dok se želatina ne otopi pa stavite sa strane da se hladi. Kad se malo ohladi izmiksajte štapnim mikserom ili sameljite u blenderu i nek se još hladi. Krem sir sobne temperature dobro izmiksajte, dodajte mileram i šećer u prahu pa nastavite miksati dok smjesa ne postane potpuno kremasta. Dodajte vaniliju, pripremljene borovnice te sok i naribanu koricu limuna ili limete. Sve dobro izmiksajte. Na ohlađenu podlogu od keksa izlijte kremu od sira i borovnica, poravnajte površinu špatulom i stavite u hladnjak na barem 3-4 sata, a još je bolje da torta prenoći u hladnjaku. Tortu prije posluživanja dekorirajte svježim cvjetovima begonije.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Za ozbiljne amatere

Mladi pastry chef radi famozne kolače, a recept za tortu od jagoda, kivija i banana izazov je za najhrabrije!

Mladi inženjer robotike Krešimir Bonačić Krešić u duši je oduvijek bio slastičar, a prije par godina napokon je dobio i službenu potvrdu za to na prestižnoj gastroakademiji Italian Culinary Institute for Foreigners. Njegove slastice uistinu su nešto posebno – predlažemo da se već danas uvjerite u to i pokušate pripremiti tortu za kojom će svi doma poludjeti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.