Manifestacija koju organizira veleposlanstvo Izraela u prigodi 66. obljetnice nezavisnosti Države Izrael, trajati će od 11. do 31. svibnja. Nakon prošlogodišnjeg velikog interesa kada je u Zagrebu gostovao chef Shaul Ben Aderet, popularna zvijezda izraelske gastroscene te pripremio specijalitete kojima se proslavio, veleposlanstvo i ove godine dovodi još jednog sjajnog chefa - Nir Zooka.
Nir je danas priredio pravu gozbu u restoranu Time, u središtu Zagreba, ručak za 200-tinjak prijatelja Izraela. Inače, zanimljivo da je izraelska kuhinja mješavinarazličitih gastronomskih utjecaja iz cijelog svijeta, pikantna, spaja slatko i kiselo, koristi puno povrća... Nir Zook puno je više od chefa, on je kolumnist, pisac kuharica i domaćin mnogih kuharskih programa na televiziji. Kuha od svoje 16 godine, obišao je cijeli svijet, kuhao u restoranima ovjenčanim Michelinovim zvjezdicama u San Franciscu, Parizu ...
Popularni chef obožava putovati i tako i roz kulinarstvo graditi mostove među kulturama. Osim nastupa popularnog izraelskog chefa u sklopu mjeseca izraelske kulture veleposlanstvo organizira i kušanje izraelskih vina koja će predstaviti Haim Gan sutra u hotelu “Esplanade”. U nedjelju, 25. svibnja u VIP Clubu u 21 sat nastupaju izraelski glazbenici Tempera Ansambla, a 31. svibnja u HNK plesna skupina Max.