Zanimljivo

Chef otkriva: Nikada se nemojte koristiti maslinovim uljem za pečene krumpire, evo zašto

Foto: Shutterstock
Chef otkriva: Nikada se nemojte koristiti maslinovim uljem za pečene krumpire, evo zašto
09.11.2020.
u 09:30
Otkrio je i koje je začine najbolje upotrijebiti
Pogledaj originalni članak

Poznati chef Raymond Blanc otkrio je trikove za pečenje krumpira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, kojom se masnoćom koristiti... 

Ovaj ponosni vlasnik dvije Michelinove zvjezdice istaknuo je da bi krumpire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.

Prava atrakcija na cesti do Zagreba! Cijelo dvorište puno im je bundeva 😊

Sljedeći korak jest odabir masnoće. Raymond tvrdi da bi za pripremu krumpira najbolje bilo upotrijebiti guščju mast jer ima intenzivan okus. "Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jest maslinovo – dat će krumpirima gorki okus."

Savjetuje da prvo kuhate krumpire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.

Od začina, kaže, koristite samo sol i papar, prenosi Daily Star.

Platio je gotovo 70 kuna za krumpiriće sa sirom. Pogledajte što je dobio na tanjuru:

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NE
nešperlin
12:51 09.11.2020.

Prokuham od 5do 10 min,ovisi oveličini kriški,izmješam deci ulja od suncokreta sa soli i travama,paprom i polijem po krumpiru,dobro promješam i u pećnicu na pola sata,pred kraj promješam i posipam sa češnjakom par minuta još pečem

LE
lector2corrector
12:33 09.11.2020.

Očito da master nikad nije ni čuo, a kamoli probao ispeći krumpir s domaćim dimljenim špekom...

DU
Deleted user
10:49 09.11.2020.

Obično koristim ulje od suncokreta ili od repice. Važno je da ulje prekrije krumpiriće, a ako želite krumpire smeđo žute boje u ulje možete dodati maslac. Sol je dovoljna kao začin, a meni odgovara i bez soli.