isprobajte!

Cijelo vrijeme pogrešno perete brokulu, ovo je jedini ispravan način

Foto: shutterstock
Cijelo vrijeme pogrešno perete brokulu, ovo je jedini ispravan način
31.01.2023.
u 11:30
Mnogi korisnici društvenih mreža bili su zadivljeni jednostavnom, ali učinkovitom promjenom rutine pranja brokule.
Pogledaj originalni članak

Naučeni smo oprati sve svoje voće i povrće prije nego što ga pojedemo kako bismo bili sigurni da su čisti i da na njima nema štetnih bakterija. Većina nas ih samo pusti ispod slavine ili ih ispere cjedilom, ali pokazalo se da je potrebna bolja tehnika kada je u pitanju pranje brokule.

Korisnik TikToka Sidney Raz objavio je video na platformi koju redovito koristi za dijeljenje životnih trikova, nakon što je otkrio da je to radio pogrešno cijeli svoj odrasli život i nije jedini, kako prenosi Mirror.

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji:

Foto: Thinkstock
Kokosovo ulje
Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Kokosovo ulje
Foto: Shutterstock
Kokosovo ulje
Foto: Getty Images
Par
Foto: Getty Images
Čišćenje tepiha
Foto: Thinkstock
Mrlja od tinte
Foto: Shutterstock
Kokosovo ulje
Foto: Shutterstock
Kokosovo ulje

U videu je podijelio: "Evo nešto što nisam znao do svojih 30-ih. Brokulu treba isprati s dna." Video je do sada pregledan više od 1,3 milijuna puta, a Sidney se može vidjeti kako otvara slavinu iznad brokule, a voda se odbija od vrha i teče niz rubove. 

Zatim, Sidney okreće brokulu naopačke i vraća je u potok vode, a zatim se može vidjeti kako putuje kroz zeleno povrće umjesto da se odbija od vrha. To olakšava da voda uđe u cijelu brokulu kako bi se osiguralo da se ništa ne skriva između grana.

I mnogi korisnici u odjeljku za komentare bili su zadivljeni jednostavnom, ali učinkovitom promjenom rutine pranja brokule.

"Zapravo to nisam znao, uvijek sam je izrezao i namakao”, komentirao je jedan korisnik, dok je jedna korisnica dodala; “Pa, upravo sam to saznala, a ja sam u svojim 40-ima…”

Međutim, drugi su rekli da nisu ni znali da trebaju isprati brokulu. Jedna osoba je rekla: "Nikad nisam ni znala da se treba ispirati", dok je druga pitala: "Trebamo li isprati brokulu?"

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji:

 

receptura stara 80 godina

Glavni slastičar Orijenta dao nam je recept za krafne s detaljnim objašnjenjima za totalne početnike!

Ne možemo ih dovoljno napeći, tvrde u malom ali složnom pogonu slastičarnice Orijent u kojem na sam Fašnik potroše 1000 jaja i više od 100 kilograma brašna. Taj dan se u Orijentu ne radi ništa drugo – samo se peku krafne. Svake se godine uvedu i dodatni okusi, ali temeljni recept i dalje je isti, a klasične krafne s pekmezom i dalje su među najprodavanijima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.