za prste polizati

Čokoladna poslastica s lješnjacima i sladoledom od vanilije

Foto: Shutterstock
Čokoladna poslastica s lješnjacima i sladoledom od vanilije
27.04.2014.
u 16:15
Prelijte karamel kremu preko tijesta i stavite u hladnjak da se ohladi.
Pogledaj originalni članak

Potrebno je:

400 g topljenog šećera, 60 pečenih lješnjaka, sladoled od vanilije

Potrebno je za kremu od karamele:

40 g topljenog šećera, 140 ml slatkog vrhnja, 250 g mliječne čokolade

Priprema:

  • Postavite 6 metalnih kalupa na protvajn. U maloj tavi, na umjerenoj vatri pomiješajte šećer s 20 ml vode.
  • Kada se šećer otopi, povećajte temperaturu i kuhajte dok karamela ne dobije zlatnu boju.
  • Dodajte slatko vrhnje i miješajte dok se vrhnje potpuno ne otopi.
  • Čokoladu stavite u posudu, pa dodajte karamel kremu i promiješajte.
  • Ulijte karamel kremu u metalne kalupe i ohladite u hladnjaku.

Potrebno za čokoladno tijesto:

40 g kakaa u prahu, 160 g brašna, 80 g šećera za glazuru, ½ žlice soli, 80 g maslaca, 1 jaje

Priprema:

Stavite kakao, brašno, šećer za glazuru i sol u blender. Dodajte maslac i izblendirajte. Dodajte jaje i miješajte oko 1 minutu, zatim prebacite smjesu na dasku i mijesite dok tijesto ne postane glatko. Umotajte u plastiku i ostavite u hladnjaku 2 sata. Ugrijte pećnicu na 180˚C. Uklonite metalne kalupe oko karamel kreme. Razvaljajte čokoladno tijesto na debljinu od 2-3 mm i narežite 6 kvadrata metalnim kalupima.

Postavite ih u protvajn i pecite 5 minuta. Ostavite tijesto da se ohladi, a zatim vratite u metalne kalupe. Prelijte karamel kremu preko tijesta i stavite u hladnjak da se ohladi. U međuvremenu pripremite mousse i glazuru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.