Tradicionalni blagdanski ručak s turističkim novinarima, ministar turizma Darko Lorencin priredio je pravo iznenađenje. U zagrebačkom restoranu Ružmarin opasao se pregačom i sam skuhao ručak. Za sedmu silu pripremio je objed u pet sljedova, a na kraju sve zasladio desertom. Na meniju su bili rižoto s morskim puževima, odrezak od tune, pohani morski pas.., a glavno jelo zubatac pečen u soli.
U kuhinji mu je pomagao njegov pomoćnik Davor Ižaković, a dodatna je zanimljivost da je ministar Lorencin sve namirnice sam pribavio. Riba je stigla jutros iz Pule, a na pitanje što bi bilo da je noćašnji ulov bio loš ministar raspoloženo odgovara: 'Išao sam na sve ili ništa!".
Tijekom višesatnog objeda Lorencin je u više navrata samo nakratko izlazio iz kuhinje, ali uspjeli smo doznati da ni kod kuće ne bježi od kuhače. Novinarima je preostalo zaključiti kako i ministar i njegov pomoćnik Ižaković, zakaže li politička karijera, slobodno mogu u kuhare.