Isprobajte

Darujemo vam recept za vrlo posebne krafne - onakve kakve peku u hotelu Esplanade

Foto: Esplanade Zagreb
Darujemo vam recept za vrlo posebne krafne - onakve kakve peku u hotelu Esplanade
11.02.2021.
u 10:00
Zasladite se neodoljivim krafnama po provjerenom Esplanadinom receptu. A možete ih i naručiti na kućnu adresu ili preuzeti na licu mjesta - odaberite Gourmet Donut Box ili se počastite klasičnim okusima pojedinačnih krafni za van.
Pogledaj originalni članak

Veseli duh Fašnika unatoč svim preprekama ni ove godine nije zaobišao zagrebački hotel Esplanade, a zahvaljujući tome možemo uživati u njihovim poznatim krafnama neodoljivih kombinacija okusa. Bijela čokolada i kokos, tamna čokolada i hrskavi lješnjaci, ružičasta malina, aromatična vanilija, slastan čokoladni ganache i domaći džem od marelice – šest ručno rađenih i pažljivo ukrašenih krafni pakiranih u Gourmet Donut Box dostupne su za narudžbu 15. i 16. veljače 2021. po cijeni od 75 kn. Ukoliko ne možete zamisliti Fašnik bez njihovih krafni vodite računa da su količine ograničene, a narudžbe se primaju do 14. veljače 2021. Tu su, naravno, i klasični okusi Esplanadinih krafni s domaćim džemom od marelice, čokoladom i vanilijom koji će vam biti dostupni po narudžbi za drive-through preuzimanje 15. i 16. veljače od 11 sati ujutro na stražnjem ulazu u hotel ili na ulazu u Le Bistro. Cijena iznosi 9 kn po komadu. Iznenadite sebe, svoje prijatelje ili kolege na poslu klasičnim okusima pokladnica.

Foto: Esplanade Zagreb
Imajte na umu da je za veće količine krafni nužna prethodna narudžba, a priprema i isporuka krafni obavljaju se u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama. 

No, ako vam sve ovo zvuči vrlo primamljivo ali ipak želite sami pripremiti svoje fašničke krafne, ove godine učinite to prema receptu hotela Esplanade - sigurno ćete biti zvijezda Fašnika.

Fašničke krafne

Sastojci:

250 g brašna

60 g maslaca

75 g šećera u prahu

3 žutanjka

250 ml mlakog mlijeka

1 vanilin šećer

10 g svježeg kvasca

rum

limunova korica

Priprema:

Sve sastojke stavite u zdjelu i zamijesite glatko tijesto te postepeno dodajte prethodno rastopljen maslac. Pustite tijesto da se diže dok se ne udvostruči, nakon toga ga razvaljajte i režite tijesto okruglim kalupom promjera 5 cm. Ostavite ih ponovno da se dižu oko 30-40 minuta. Nakon toga ih pržite u ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite ih na papirnate ručnike da se upije višak masnoće. Napuniti džemom, vanilijom ili čokoladom po želji.

'BILO JE NEPODNOŠLJIVO'

Srpska glumica bez zadrške popljuvala Split! Živjela u Hrvatskoj 7 godina pa se nezadovoljna vratila u Srbiju

Srpska glumica Ana Franić bez zadrške je opisala svoj boravak u jednom od najljepših dalmatinskih gradova. - Živjeti u Splitu, živjeti u bilo kojem primorskom mjestu znači naviknuti se na jedan život kakav mi ovdje ne poznajemo, na jednu potpunu učmalost manje sredine - kazala je te dodala kako joj je boravak u gradu koji broji više od 160 tisuća stanovnika bio "apsolutno nepodnošljiv".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.