Veseli duh Fašnika unatoč svim preprekama ni ove godine nije zaobišao zagrebački hotel Esplanade, a zahvaljujući tome možemo uživati u njihovim poznatim krafnama neodoljivih kombinacija okusa. Bijela čokolada i kokos, tamna čokolada i hrskavi lješnjaci, ružičasta malina, aromatična vanilija, slastan čokoladni ganache i domaći džem od marelice – šest ručno rađenih i pažljivo ukrašenih krafni pakiranih u Gourmet Donut Box dostupne su za narudžbu 15. i 16. veljače 2021. po cijeni od 75 kn. Ukoliko ne možete zamisliti Fašnik bez njihovih krafni vodite računa da su količine ograničene, a narudžbe se primaju do 14. veljače 2021. Tu su, naravno, i klasični okusi Esplanadinih krafni s domaćim džemom od marelice, čokoladom i vanilijom koji će vam biti dostupni po narudžbi za drive-through preuzimanje 15. i 16. veljače od 11 sati ujutro na stražnjem ulazu u hotel ili na ulazu u Le Bistro. Cijena iznosi 9 kn po komadu. Iznenadite sebe, svoje prijatelje ili kolege na poslu klasičnim okusima pokladnica.
No, ako vam sve ovo zvuči vrlo primamljivo ali ipak želite sami pripremiti svoje fašničke krafne, ove godine učinite to prema receptu hotela Esplanade - sigurno ćete biti zvijezda Fašnika.
Fašničke krafne
Sastojci:
250 g brašna
60 g maslaca
75 g šećera u prahu
3 žutanjka
250 ml mlakog mlijeka
1 vanilin šećer
10 g svježeg kvasca
rum
limunova korica
Priprema:
Sve sastojke stavite u zdjelu i zamijesite glatko tijesto te postepeno dodajte prethodno rastopljen maslac. Pustite tijesto da se diže dok se ne udvostruči, nakon toga ga razvaljajte i režite tijesto okruglim kalupom promjera 5 cm. Ostavite ih ponovno da se dižu oko 30-40 minuta. Nakon toga ih pržite u ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite ih na papirnate ručnike da se upije višak masnoće. Napuniti džemom, vanilijom ili čokoladom po želji.