u centru rijeke

Deni Srdoč u travnju otvara bistro u kojem će kreirati koncept 'sebi za dušu'

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Deni Srdoč u travnju otvara bistro u kojem će kreirati koncept 'sebi za dušu'
20.02.2023.
u 16:32
U pitanju je i dalje fine dining, ali u puno opuštenijoj izvedbi koja Srdoča iznimno veseli. Srdočev bistro bazirat će se na jelima od sezonskih namirnica, ideja je da se kuha ono što chef taj dan nabavi na riječkoj tržnici, a vinska karta će brojati oko 150 vinskih etiketa.
Pogledaj originalni članak

Najmlađi hrvatski chef koji se kao glavni kuhar u lovranskom restoranu Draga di Lovrana još 2019., prije svoje tridesete, zakitio prvom Michelinovom zvjezdicom, a onda još jednom 2021. u restoranu Nebo riječkog resorta Hiltonu Costabella, nema mira. Unatoč zahtjevnom angažmanu u restoranu Nebo, Deni Srdoč kreće i u samostalni, privatni projekt. U centru Rijeke, u ulici Andrije Medulića 8, na dva minuta hoda od riječkog korza mladi chef otvara wine bistro Hidden. Bistro će raditi pet dana tjedno, zatvoren će biti svake godine cijeli siječanj da bi se, kako kaže, radnici mogli odmoriti, moći će primiti 50 gostiju, a otvorenje je planirano sredinom travnja.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Srdočev bistro bazirat će se na jelima od sezonskih namirnica, a ideja je da se kuha ono što chef taj dan nabavi na riječkoj tržnici. Vinska karta, pak, brojat će oko 150 različitih etiketa vina, što iz Hrvatske što iz cijelog svjieta kako bi gosti dobili priliku kušati i vina koja dotad nisu imali priliku. Vina će se, pri tom, uz konzumiranje u bistrou moći po pristupačnim cijenama  uzeti i za doma. Inače, Srdoč u prvom redu računa na domaće goste, odnosno Riječane, a onda, naravno, i na turiste. Cijene su radi toga prilagođene prvenstveno hrvatskim džepovima, pa će se u Hidden bistrou objed moći pojesti već za deset, a čašu dobrog vina popiti za pet eura. O gostima će brinuti desetak zaposlenih, što bi za kapacitet od 50 gostiju trebalo osigurati vrlo dobru uslugu.

 – Neću osobno kuhati u bistrou, jer će tim koji će biti postavljen biti i više nego adekvatan za stvaranje novog standarda u segmentu bistroa. Moja uloga će biti kreiranje koncepta, ali i stvaranje tog izvrsnog tima kojega ću educirati i dalje razvijati. Želja mi je stvoriti nove kuhare koji će se kroz bistro moći izraziti i stvoriti svoj put. Restoran Nebo će i dalje biti mjesto gdje ću ja kuhati, ali i provoditi većinu svoga vremena. – kaže simpatični chef Deni, koji ne krije koliko ga veseli novi projekt. – Da, iznimno me veseli, pogotovo što u Rijeci nedostaje takav tip bistroa, namijenjen svima koje zanima fina inovativna bistro hrana i dobra vinska karta. Dojam koji bi gost trebao dobiti u Hiddenu je osim izvrsne  hrane i veseli servis, educiran o vinima koja služe te općenito jedna opuštena, zabavna atmosfera – planira Deni. Sam prostor se upravo uređuje, pa još nema fotografija za objavu. No, objaviti se može da bistro Hidden ne pretendira na Michelinovu zvjezdicu. – Ne, to jest fine dining, ali nešto opuštenije, onako, meni za dušu – reći će ambiciozni mladi chef Deni Srdoč.

Haiku4 spreman za osvajanje svijeta

'Dvije sorte možeš pomiješati relativno lako, ali ako ideš miješati četiri ili pet sorata – e, to je već znanost!'

Objasnio nam je Siniša Šoškić, plešivički vinar, prošlogodišnje 'čudo Decantera' koji se sa svojim Haiku2 zauvijek upisao u povijest kao vinar koji je prvi na svijetu osvojio platinastu medalju za narančasto vino. Haiku2 kupaža je dvije sorte, a Haiku4 s kojim će ove godine osvajati svijet sadrži čak 4. U podrumu odležava i Haiku5, a mi smo ga probali i oduševili se.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.