Fuliranje u velikom stilu

Jedini hrvatski chef s dvije Michelinove zvjezdice Fuliranje je otvorio kamenicama i šampanjcem!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
1/11
27.11.2022.
u 07:00

Samo dan ranije Deni Srdoč kuhao je na festivalu mladog maslinovog ulja da bi putem svratio do Limskog kanala po svježe kamenice koje je u subotu ujutro, na terasi hotela Esplanade, uz čašu šampanjca posluživao mnogobrojnim Zagrepčanima.

Posljednjih se dana pričalo samo o tome – Deni Srdoč, jedini hrvatski chef s dvije Michelinove zvjezdice i ujedno najmlađi koji je osvojio prvu zvjezdicu – dolazi u Zagreb na Fuliranje! Bio je to dovoljan poziv za mnogobrojne Zagrepčane da se zapute na terasu hotela Esplanade i provjere kako izgleda "street food" u njegovoj izvedbi. Ako niste danas uspjeli ugrabiti svoj tanjur s kamenicom i čašu šampanjca, ne brinite jer isti vas užitak očekuje i sljedeće subote.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Evo što sve najavljuje Deni Srdoč:

Poziv na sudjelovanje prihvatio sam jer mi se svidjela ideja organizatora. Fuliranje na terasi Esplanade gastronomski je vrlo zanimljivo koncipirano, a dodatno je primamljivo jer se odvija upravo na toj lokaciji. Usto, lijepo je nakratko izići iz svijeta fine dininga, gdje je sve striktno i po špagici, jer ovakvi projekti omogućuju nam drugačiji pogled na posao kojim se bavimo. U 'Nebu' Imamo dovoljno zaposlenih da si možemo priuštiti ovaj mali izlet u street food, da se malo opustimo, zabavimo i probamo nešto drugačije...

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Otvarate s kamenicama i šampanjcem?

Radi se o ponudi po vrlo promotivnim cijenama, kamenice sam sinoć skupio u Limskom kanalu. Sve je vrlo jednostavno i efektno – gost će dobiti otvorenu kamenicu, a usto će mu na raspolaganju biti i nekoliko dodataka s kojima ih može kombinirati. Tu je i čaša šampanjca jer nam je želja bila da ljudi uz kamenice popiju nešto fino, uvozno i pjenušavo. Na našoj kućici nudimo još i tartar biftek koji svi vole i pržene raviole punjene bakalarom. Tako će biti svake subote do kraja Adventa, petkom su kod nas pizze i pjenušavo vino Franciacorta, a od sljedećeg tjedna nedjelje su rezervirane za paellu i španjolska vina. Sve što sam naveo samo je dodatak standardnoj ponudi i moći će se konzumirati u periodu od 11 do 17 h. Želimo da ljudi probaju nešto drugačije i već se radujemo pozitivnim reakcijama!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Želite li upoznati Denija Srdoča ili pojesti nešto u njegovom društvu požurite na Fuliranje jer Deni će na terasi hotela Esplanade biti sve do utorka. Zatim se vraća u kuhinju restorana 'Nebo', ali sigurni smo da će do kraja Fuliranja još nekoliko puita navratiti da bi uživao u opuštenoj atmosferi legendarnog Zagreb Adventa.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije