SVI GA VOLE

Divovska beba-pingvin Pesto nova je senzacija na društvenim mrežama, prate ga milijuni

Foto: Facebook Sea Life Melbourne
Divovska beba-pingvin Pesto nova je senzacija na društvenim mrežama, prate ga milijuni
06.10.2024.
u 13:00
Pesto svoju veličinu duguje velikom apetitu jer pojede oko 25 riba dnevno, ali i dobrim genima
Pogledaj originalni članak

Pesto, mladi pingvin, iz akvarija Sea Life u Melbourneu, posljednjih je mjeseci prava internetska senzacija zbog svoje neuobičajene veličine. Da budemo precizniji – devetomjesečni Pesto je ogroman, teži oko 21 kilogram. To je jako puno, kažu znanstvenici, jer carski pingvini, druga najveća vrsta pingvina na svijetu kojoj pripada i ovaj bucmasti mališan, u odrasloj dobi teže između devet i 14 kilograma, piše NPR.

'On je službeno najveće mladunče koje je Sea Life Melbourne ikad vidio, što ga čini velikim hitom među posjetiteljima i obožavateljima diljem svijeta' kažu u akvariju u Melbourneu. Pesto svoju veličinu duguje velikom apetitu jer pojede oko 25 riba dnevno, ali i dobrim genima – njegov biološki otac Blake najveći je i najstariji pingvin u akvariju.

Pesto ima i posebnu čast biti jedino mladunče carskog pingvina koje se izleglo u ovom akvariju u cijeloj 2024. godini. Jacinta Early, nadzornica u akvariju, rekla je za Associated Press da je Pesto u tjedan dana pojeo 24 kilograma ribe — više od vlastite tjelesne težine.

GALERIJA: Liječnici otkrili: Ovo je 10 najnezdravijih namirnica koje možete unijeti u svoj organizam

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako je Pesto rastao, rastao je i broj njegovih obožavatelja na internetu. Prvi put javnosti je predstavljen u travnju, ali njegova popularnost eksplodirala je početkom ovog mjeseca, nakon što mu je u akvariju organizirana proslava otkrivanja spola, tijekom koje je službeno potvrđen njegov 'muški status'. Naime, spol carskog pingvina ne može se odrediti pregledom već se na analizu šalje uzorak krvi.

'To je učinjeno prije nekoliko tjedana, i konačno smo dobili potvrdu da je on dečko' pojasnili su u videu s velike proslave na kojoj se okupilo osoblje akvarija, a tim povodom Pesto je dobio čak i tortu. Gledatelje je video oduševio te su u komentarima Pesta obasipali brojnim izrazima nježnosti, nazivajući ga 'pahuljastim kraljem' i predlažući da pingvin dobije svoj vlastiti profil na društvenim mrežama.

VEZANI ČLANCI:

Pesto je postao viralan i u TikTok videima posjetitelja akvarija, koji su posljednjih tjedana prikupili milijune pregleda. Bilo da se gega ili samo stoji u svom ograđenom prostoru, okrugla figura i smeđe pahuljasto perje izdvajaju Pesta od ostalih pingvina koji imaju crno perje i vitkije su tjelesne građe.

Michaela Smale, starija čuvarica u akvariju, rekla je za 9News da je Pesto dosegao više od 1,9 milijardi reakcija diljem svijeta. 'Zabilježili smo porast prometa na društvenim mrežama, web prometu i, naravno, povećan broj posjetitelja', dodala je.

Akvarij je ovog tjedna objavio TikTok video s Pestom, uz pjesmu Katy Perry, pozivajući slavnu pjevačicu da dođe posjetiti njihovu 'VIP osobu' – vrlo važnog pingvina.

Mladunčad carskih pingvina svoje smeđe pahuljasto perje zamjenjuje glatkim crnim, bijelim i narančastim perjem između desetog i dvanaestog mjeseca života, što znači da to uskoro čeka i Pesta. U akvariju kažu da će tijekom tog procesa vjerojatno smršavjeti na oko 15 kilograma. No, bez obzira na tu transformaciju, uvjereni su kako će Pesto uvijek ostati zvijezda.

Svekrva zahtijevala DNK test za unuku: Slučajno je razotkrila vlastitu ljubavnu aferu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.