Oživljena bajka

Djed Mraz ispunio dječju želju pa mali Kaštelirci ove godine kližu

Foto: nnn
kuca
Foto: nnn
kuca
Foto: n
kuca
Foto: nnn
kuca
Foto: nnn
kuca
04.12.2012.
u 19:01
Cjelodnevno učenje klizanja, radionice, igraonice i pisanje pisma, igrokazi i čitanje bajki, pa čak i božićne frizure i uređivanje noktića dio su programa koji čekaju najmlađe, a odoljeti mu, doznajemo, ne mogu ni stariji.
Pogledaj originalni članak

“Dragi Djede, nikada nisam klizala i nisam uživo vidjela klizalište pa bih željela da i u našem mjestu naprave klizalište da bar jednom probam. Ne moraš žuriti, imaš vremena do iduće godine kada ćeš nam ponovno doći.“ Ovako je u svom pismu Djedu Mrazu prošle godine napisala osmogodišnja djevojčica iz Kaštelira, jednog mjesta u Hrvatskoj u kojoj najpoznatiji djed na svijetu ima svoju kuću, a koju su uredili kaštelirski volonteri uz pomoć općinara, roditelja, djedova i baka i tamošnje turističke zajednice.

A da snovi i dječje želje mogu postati stvarnost, pokazalo se već ove godine. Kuća Djeda Mraza, uređena, opremljena, malčice veća nego lani te ispunjena mirisima svježe pečenih kolača i jabuka otvorila je svoja vrata nestrpljivima prošli tjedan, a jučer je stigao i dar – klizalište! Poslao ga je Djed Mraz koji je ispunio želju iz pisma djevojčice koje je primio, kaže, preko patuljaka, sa svim pečatima i ukrasima koji su bili nacrtani. Kaštelir je tako postao jedino mjesto u Istri na kojem će se moći klizati, a led su prva isprobala djeca.

Kada se smrači, mjesta će biti i  za odrasle iako oni nisu, kažu vilenjaci koje predvodi Ester Diklić, pisali Djedu na vrijeme, a upitno je i jesu li bili dobri tijekom godine. No, priliku im uvijek valja pružiti, a mogu se "iskupiti" pečenjem keksa i čitanjem bajki najmlađim posjetiteljima.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.