na moderan način

RECEPT DANA Miris tradicije: Napravite zlevanku s feta sirom, špinatom i šampinjonima

@sandy_taste
08.11.2024.
u 09:30

Ova zlevanka izvrsna je kao lagani ručak, večera ili toplo predjelo koje će svojim mirisom i okusom privući svakog za stol

Zlevanka je tradicionalna poslastica iz sjevernih dijelova Hrvatske koja se obično priprema kao jednostavan, ali ukusan kolač od kukuruznog brašna. Ovaj put, donosimo vam modernu verziju koja spaja okuse feta sira, mladog špinata i sočnih šampinjona – savršenu za sve koji vole kombinaciju svježih i slanih sastojaka. Priprema je brza i jednostavna, pa ćete uz nekoliko osnovnih sastojaka uživati u zdravom i zasitnom obroku koji će oduševiti i ljubitelje tradicije i moderne kuhinje. Recept je podijelila food blogerica @sandy_taste. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 3 jaja
  • žličica soli
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 300 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice svježeg sira
  • 100 g feta sira
  • 2 šake mladog špinata
  • 5 šampinjona
  • češnjak u prahu

Priprema: Prvo zamiješajte jaja, sol, češnjak, ulje, jogurt i svježi sir, pa dodajte mladi špinat, narezane šampinjone i razmrvljeni feta sir te na kraju lagano umiješajte kukuruzno brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte da se sjedini pa izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Po želji možete posipati suncokretovim ili nekim drugim sjemenkama. Zlevanku pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

GALERIJA: Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije