Uh...

Djelatnici restorana otkrili tajne o švedskom stolu: Nije sve baš dobro kako se čini

Foto: Shutterstock
Djelatnici restorana otkrili tajne o švedskom stolu: Nije sve baš dobro kako se čini
16.03.2021.
u 10:30
Nije sve čisto i uredno kako možda djeluje na prvu.
Pogledaj originalni članak

Ako je suditi po ispovijestima djelatnika, restorani u kojima se sami poslužujete sa švedskog stola kriju mnogo tajni. Kažu kako to ne znači da trebate prestati jesti na takvim mjestima, ali trebate biti oprezni i obratiti pažnju na neke stvari. Sve su podijelili na društvenoj mreži Reddit, a Bright Side izdvojio je ono najbitnije.

Terry Lo, korisnik Reddita, otkrio je da od jednog obroka obično naprave više njih. "Veliki dio hrane se prenamijeni. Recimo, riblje jelo koje se služilo u ponedjeljak može postati i riblja pita ili riblja juha u utorak. Neki restorani će baciti hranu tek onda kada se ne može prenamijeniti."

Cursedknightartorias kaže kako treba izbjegavati čokoladne fontane jer ljudi često umaču prste u njih. "Trudio sam se uvijek spriječiti ljude da umaču prste i namirnice u čokoladnu fontanu, ali bezuspješno. Jedna žena je umakala jagode, a na ruci je imala gips. Vrlo brzo je cijeli bio obložen čokoladom."

Nova gurmanska slastica u Trogiru - biftek omotan zlatom!

Puno puta su se u hrani našle dlake, a ako se netko požali na to, djelatnici odnesu hranu u kuhinju, maknu dlaku i nakon pet minuta vrate posudu natrag na švedski stol, ispričala je jedna osoba, a druga se nadovezala da je jednom vidjela djelatnika kako ubija muhe oko posuda s hranom. 

Ima i onih ljudi koji besramno isprobavaju sve sa švedskog stola dok ne pronađu nešto što im se sviđa – i to iz lonaca! "Vidio sam jednu ženu kako isprobava sve juhe iz lonca, a one koje joj se ne sviđaju istom žlicom vrati natrag. Otišla je odatle kao da je to sasvim normalno." 

"Jedan dječak je počeo žlicom jesti gumene bombone, a zatim je istu žlicu umočio u još nekoliko deserata kako bi ih isprobao. Žalosno je što su se roditelji prvo smijali, a kada su mu rekli da prestane, on je pljunuo te gumene bombone natrag u posudu."

Osim toga, mnogim ljudima dok se poslužuju posuđe ispadne na pod, a oni ga samo vrate na stol. Slične stvari događaju se i u kuhinji, tvrdi Angryt0ast666: "Jedan dečko s kojim sam radila uzeo je smrznutu šunku, bacio je na pod i upotrijebio kao stepenicu dok je ležala na podu u prljavoj vodi od suđa. Poslužena je kasnije te večeri."

Bračni par vodi indijski restoran u Zagrebu: "Nismo mogli ni zamisliti da Hrvati toliko vole indijsku hranu"

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

CIMERFRAJ SE RJEŠAVA RENTIJERA

Je li konačno odzvonilo rentijerima u turizmu? Privatni smještaj od Nove godine na udaru pet novih zakona

Turističko iznajmljivanje odavno je preraslo socijalnu kategoriju i pretvorilo se u rentijerstvo od kojeg se lijepo živjelo, a vlasti su prve korake počele poduzimati tek kad je to dovelo do pucanja infrastrukture u turističkim mjestima, pada kvalitete i smanjenja broja turista, upozoravaju i turistički stručnjaci dr. Sanja Čižmar i Branko Bogunović

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Asterix
Asterix
13:55 16.03.2021.

Otkrio je toplu vodu. Švedski stol je za kulturne ljude a takvih je najmanje. Draže mi je da mi konobar donese jelo iz kuhinje do stola.

Avatar Tombstone
Tombstone
11:53 16.03.2021.

Zasto buffet nazivate svedskim stolom?

HA
Hallo1000
20:06 16.03.2021.

Novinaru zar nikad nisi ćuo za buffet. Ti si izgleda posao dobio preko HDZ_a.