Nevjerojatna žena

Djevojka (26) posvojila 14-ero djece nakon volontiranja u sirotištu: 'Oni su moj život, sretna sam vidjeti kako napreduju!'

Foto: Letty McMaster
Djevojka (26) posvojila 14-ero djece nakon volontiranja u sirotištu: 'Oni su moj život, sretna sam vidjeti kako napreduju!'
19.10.2020.
u 13:30
Letty devet mjeseci u godini živi u Iringi, gdje često radi 12 sati dnevno, a ostatak godine je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje organizira razne dobrotvorne zabave za prikupljanje sredstva za vođenje sirotišta.
Pogledaj originalni članak

Letty McMaster (26) iz Ujedinjenog Kraljevstva imala je samo 18 godina kada je mjesec dana volontirala u sirotištu u Africi, a to je bio put koji joj je promijenio cijeli život. Na kraju je tamo ostala tri godine kako bi pomogla djeci koju je upoznala, a kada se sirotište zatvorilo, posvojila je devetero djece koji bi inače postali beskućnici, prenosi Daily Mail.

Sedam godina kasnije, postala je legalni skrbnik svoj toj djeci, ali i još petero njih koje je upoznala na ulici i u sigurnoj kući koju vodi.

- Ova djeca su moj cijeli život. Odgajam ih kao da su moja i oni mi pomažu kroz ova teška vremena. Oduvijek sam htjela pomoći djeci u sirotištu, ali nikad nisam očekivala da ću napraviti sve ovo. Iako sam roditeljska figura u obitelji onoj djeci koja nikad nisu imala roditelje, većini sam više kao starija sestra, jer nije velika razlika u godinama između nas. Stvarno sam poput svake majke koja odgaja tinejdžere - rekla je Letty. 

Foto: Letty McMaster

U pauzi između završetka srednje škole i početka fakulteta, pridružila se putovanju u Tanzaniju za pomoć u sirotištu Međutim, brzo je shvatila da su djeca u tim sirotištima fizički i mentalno zlostavljana - njihovi skrbnici krali su novac koji im je poslan za pomoć i hranili ih samo jednom dnevno.

- Odlučila sam se za Tanzaniju nakon što sam saznala brojke siročadi i djece koja žive na ulicama. Vrlo brzo shvatila sam pravu istinu o sirotištima i domovima. Koriste djecu kako bi izvukli novac od drugih ljudi. - objasnila je.

Kada je sirotište zatvoreno 2016. godine, Letty se borila za pravo da otvori vlastitu sigurnu kuću u Iringi. Njezin plan je uspio i otvorila je Street Children Iringa - dobrotvornu ustanovu sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Foto: Letty McMaster

Nitko od djece nije išao u školu te su živjeli na ulicama, ali njihov život se neizmjerno promijenio nakon upoznavanja Letty. 

- Otkako imaju mjesto koje nazivaju domom, briljiraju u svom obrazovanju i svakom aspektu života. Naravno da im treba vremena da se naviknu na promjenu i obaveze koje sada imaju, ali njihova želja, odlučnost i uspjeh su ono što mi pokazuje da je svaka moja žrtva vrijedna - otkrila je.

Letty devet mjeseci u godini živi u Iringi, gdje često radi 12 sati dnevno, a ostatak godine je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje organizira razne dobrotvorne zabave za prikupljanje sredstva za vođenje sirotišta. Uz to, vodi i sigurnu kuću koja je otvorena tri dana u tjednu kako bi djeci s ulice pružila sklonište, hranu i sva potrebna sredstva.

Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je vlastitu tvrtku:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
roland
15:39 19.10.2020.

Kad bi sada naveli sve estradne zvijezde, glumice, voditeljice,.... iz javnog života, ove koje pune trač rubrike i stalno su na Instangramu i Facebooku, koje imaju puno, puuuuno novca, ali nemaju ni svoje, ni posvojeno dijete, onda bi vidjeli da smo kao društvo vrlo zaostali.