Na društvenim mrežama stalno se dijele recepti za razna jela, a zadnji koji je postao viralan bio je za pečenu feta tjesteninu. Jelo zahtijeva samo tri sastojka – fetu, rajčicu i tjesteninu, ali jedna žena podijelila je kako je ona promijenila sastojke u receptu i šokirala mnoge, piše Mirror.
Na svom TikTok profilu podijelila je video u kojem je pokazala kako je ovu popularnu tjesteninu napravila na malo drukčiji način. Za umak je, umjesto rajčica, koristila –jagode.
@thehungerdiaries Baked #fetapasta with #strawberries ! 🍓 Can’t believe how well this turned out. #bakedfetapasta #feta #easyrecipe #foodtiktok #foryou #fyp #foodie
♬ original sound - The Hunger Diaries
Prvo doda jednu četvrtinu šalice jagoda, kojima je odstranjena stabljika te su prerezane napola, u posudu za pečenje, a zatim ih prelije obilnom količinom maslinova ulja, bijelog balzamičnog octa te posipa soli i paprom.
Sve to dobro izmiješa, posloži jagode tako da im unutrašnjost bude prema posudi i posloži ih uz rub. U sredinu stavi jedan komad feta sira te njega polije uljem i paprom. Tada stavi peći 45 minuta, a kada je gotovo, sve dobro promiješa. Na kraju je dodala jednu šaku bosiljka, dobro promiješala te dodala tjesteninu.
– Primijetit ćete kako su jagode, poput rajčica, pustile puno svojih prirodnih sokova. Ti se sokovi kombiniraju s fetom, što stvarno pomaže u stvaranju tog slasnog umaka. Iskreno nisam bila sigurna kako će ovo ispasti, mislila sam da bi ovo mogla biti katastrofa. No, poslužila sam ovo i drugim ljudima i svi su bili oduševljeni – rekla je u videu.
Otkako je objavila video na TikTok-u, skupila je 1,8 milijuna pregleda i više od 230 tisuća lajkova. Međutim, mnogi su bili zgroženi njezinim jelom. "Ne mogu se složiti s tobom oko ovog jela. Odvratno!" napisao je jedan korisnik, dok je jedna korisnica otkrila: "Mislila sam da će ovo biti slatka verzija za desert, ali ovo je strašno."
Oprala jagode u slanoj vodi, začuđeno gledala što se u njima sve krije:
Može staviti što hoće ako ona to jede, ja bih probao čisto da bih znao jel' dobro.