Mnogi su skeptični

Djevojka tvrdi da šampon za kosu ne koristi već dvije godine: Kaže da se riješila peruti i iritacije vlasišta

Foto: Shutterstock
Djevojka tvrdi da šampon za kosu ne koristi već dvije godine: Kaže da se riješila peruti i iritacije vlasišta
17.02.2022.
u 11:30
Postepeno je, kaže, došla do toga da kosu pere jednom tjedno i da ju 'odvikne' od raznih proizvoda za njegu; pa već pune dvije godine ne koristi apsolutno ništa, čak ni šampon.
Pogledaj originalni članak

Ne postoji jedinstveni odgovor na pitanje koliko često treba prati kosu, a trendovi i navike se s vremenom mijenjaju pa je u istraživanju 2015. dvije trećine žena odgovorilo da kosu pere svaki dan, a trećina dva puta tjedno; ponovljeno je istraživanje 2021. pokazalo da čak 60 posto žena smatra da je prezaposlena da bi kosu prala svaki dan, pa ju peru dva do tri puta u tjednu.

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

Foto: screenshot/facebook
Foto: Thinkstock
Žena u donjem rublju
Foto: screenshot/facebook
spavanje
Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstcok

Zahvaljujući Covid krizi i duljem boravku doma na društvenim je mrežama posebno popularan postao termin #hairtraining, rutina 'učenja' kose da se manje masti postupnim produljivanjem vremena između dva pranja, a samo je na TikToku metoda 'treniranja kose' sakupila više od 100 milijuna pregleda.

Britanka Enya Brennan (24) kaže da je uz tu metodu postepeno došla do toga da kosu pere jednom tjedno i da ju potpuno 'odvikne' od proizvoda za njegu - pa već pune dvije godine za njegu kose ne koristi apsolutno ništa, čak ni šampon...

- Isperem ju vodom otprilike jednom tjedno, ako sam vježbala i znojila se onda i dvaput tjedno. Tu sam 'rutinu' ne korištenja proizvoda za kosu iskreno započela sam jer sam prelijena i nikad se nisam mogla natjerati prati kosu nekoliko puta tjedno.

Neko je vrijeme, kaže, koristila suhe šampone, a kosu prala jednom u dva tjedna pa postupno i rjeđe od toga; sve dok se, tvrdi, ona nije potpuno prestala mastiti.

- Više nemam ni perut ni iritaciju vlasišta, što me prije mučilo - rekla je, a kaže da i frizeri često komentiraju koliko joj je kosa zdravija.

-  Kosu uvijek skraćujem u drugom salonu, a do sad su se u svakom čudili kako je zdrava i sjajna - kaže.

A iako bi se očekivalo da ima neugodan miris, nema, tvrdi, baš nikakav.

- Kao koža je, bez mirisa! - rekla je.

Ljudi su, dodaje, skeptični prema ne korištenju šampona i misle da to ne bi mogli, no kosa se zaista postepeno prestane mastiti i nakon nekog vremena više nema potrebe za nanošenjem ikakvih proizvoda, prenosi The Sun.

Frizerka je otkrila koliko šampona zapravo treba koristiti da bi pravilno oprali kosu!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.