Malo je onih koji ne vole čokoladu, ali i onih koji zbog ove poslastice nemaju problema s viškom kilograma. No, dobra vijest stiže za sve čokoljupce. Znanstvenici su, naime, uspjeli prepoloviti postotak masti u čokoladi tako što su maslac od kakaa i mliječnu masnoću zamijenili s voćnim sokom.
Iako će zbog toga čokolada imati ne toliko primjetan voćno okus, ovaj se proces može primijeniti za mlijeko tamne i bijele čokolade, piše The Independent.
Ispitivanja su još u tijeku i iako na prvu \'blag\' voćni okus ipak je postao prejak, ali znanstvenici vjeruju da ga mogu ublažiti s vodom i vitaminom C.
– Saznali smo kako čokoladu učiniti zdravijom, a da čokolada ipak ostane \'čokoladna\'. Nadamo se da će prehrambena industrija iskoristiti ove naše rezultate istraživanja i koristiti voćne sokove umjesto masnoća – rekao je glavni istraživač dr. Stefan Bon.
>> Ližu se s užitkom: Belgija izdala čokoladne poštanske marke