STUDIJA UPOZORAVA

Dobro razmislite hoćete li koristiti aluminijsku foliju kod pripreme hrane

Foto: Pixabay
Dobro razmislite hoćete li koristiti aluminijsku foliju kod pripreme hrane
11.07.2016.
u 11:59
Ljudsko tijelo može se efikasno nositi s malim količinama metala
Pogledaj originalni članak

Mnogi su jedva čekali lijepo vrijeme kako bi mogli roštiljati i uživati u delicijama, no posljednje istraživanje upozorava kako bi se trebalo pripaziti kod jednog detalja. 

Neki se prilikom roštiljanja koriste aluminijskom folijom, no čini se kako prilikom ovakve pripreme hrane metali ulaze u meso pa tako i u vaše tijelo. To nisu dobre vijesti budući da je aluminijska folija povezana s osteoporozom i Alzheimerom, javlja Metro.

Američko učilište u Sharjahu objavilo je kako jedan komad mesa koji je pripreman u foliji sadrži do 400 miligrama metala, dok Svjetska zdravstvena organizacija navodi kako je dopušten unos od samo 40 miligrama dnevno.

Istraživači dr. Fathia Mohammed i dr. Essam Zubaidy pripremili su razne vrste mesa s različitim sastojcima. Studija je pokazala kako hrana kuhana u kiselim, tekućim otopinama kao što je sok od limuna ili umak od rajčice apsorbira najviše metala iz aluminijske folije, a dodatnim začinima to se još povećava. Hrana koja se priprema u alkoholu ili je samo posoljena ne apsorbira toliko. 

Ljudsko tijelo može se efikasno nositi s malim količinama metala, no problem je u tome što će većina unijeti mnogo veći unos zbog stavljanja hrane u aluminijsku foliju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

LA
Latz
14:10 11.07.2016.

Tko svakodnevno uopće koristi aluminijsku foliju za pripremu hrane ????

DA
damir051
19:25 11.07.2016.

Neki dan čitam članak u kojem se upravo alu folija preporuča... Ja više ne znam tko tu koga j... pa sam se pomirio s time da ću ionako prije ili poslije umrijeti. Bolje umrijeti od alu folije nego od gluposti čitajući sve te p... koje pišete svaki dan.

Avatar ^orlando^
^orlando^
15:57 11.07.2016.

A aluminijsko posuđe; što je sa njim?