Vrijeme je za roštilj

Ovo je savršena marinada za sočnu i ukusnu piletinu na roštilju

Roštilj
Foto: Thinkstock
11.06.2016.
u 08:30

Osim što će biti sočno, bijelo meso, ali i ostali komadi piletine koje odlučite peći na žaru, bit će i prožeti slanim i lagano slatkastim okusom kojem ćete teško odoljeti.

Pileća prsa mnogima nisu prvi izbor za roštilj jer je meso samo po sebi - suho. 

No, ne treba biti ako ga dobro pripremite, a ono što je još važnije - ne može jednostavnije!

U vrećicu za zamrzavanje ili plastičnu posudu ulijte pivo i začinite solju i šećerom i po želji začinskim biljem. 

Osim što će biti sočno, bijelo meso, ali i ostali komadi piletine koje odlučite peći na žaru, bit će i prožeti slanim i lagano slatkastim okusom kojem ćete teško odoljeti.  

Za što bolji i brži rezultat, najbolje je da marinadu pripremite u vrećici, uronite meso da cijelo bude pokriveno i vrećicu zatvorite. Marinirajte najmanje dva sata prije pečenja, a najbolje ga je ostaviti tijekom noći. 

Meso pecite na roštilju oko 5-6 minuta sa svake strane i poslužite uz povrće s roštilja ili neki drugi prilog po želji. 

U slast!

>>Ljetni roštilj: Donosimo 5 savjeta kako ispeći meso na zdravi način

Komentara 1

HH
helgin@hogar
09:16 11.06.2016.

nema socne piletine sa rostilja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije