Pileća prsa mnogima nisu prvi izbor za roštilj jer je meso samo po sebi - suho.
No, ne treba biti ako ga dobro pripremite, a ono što je još važnije - ne može jednostavnije!
U vrećicu za zamrzavanje ili plastičnu posudu ulijte pivo i začinite solju i šećerom i po želji začinskim biljem.
Osim što će biti sočno, bijelo meso, ali i ostali komadi piletine koje odlučite peći na žaru, bit će i prožeti slanim i lagano slatkastim okusom kojem ćete teško odoljeti.
Za što bolji i brži rezultat, najbolje je da marinadu pripremite u vrećici, uronite meso da cijelo bude pokriveno i vrećicu zatvorite. Marinirajte najmanje dva sata prije pečenja, a najbolje ga je ostaviti tijekom noći.
Meso pecite na roštilju oko 5-6 minuta sa svake strane i poslužite uz povrće s roštilja ili neki drugi prilog po želji.
U slast!
>>Ljetni roštilj: Donosimo 5 savjeta kako ispeći meso na zdravi način
nema socne piletine sa rostilja!