NOVO

Dorina Macarons – jedinstvena francuska delicija u omiljenoj Kraševoj čokoladi

Foto: Promo
Dorina Macarons
Foto: Promo
Dorina Macarons
Foto: Promo
Dorina Macarons
Foto: Promo
Dorina Macarons
28.11.2017.
u 14:03
Kraševa paleta Dorina Macarons sastoji se od tri mliječne čokolade s dodatkom obojenog vafla i šarenih komadića macarona u kremi.
Pogledaj originalni članak

Macaroni, francuski sitni kolačići intenzivnih boja i prepoznatljive, pjenaste teksture, kultni su slastičarski proizvod i ujedno jedna od najpopularnijih slastica na svijetu. Premda su naizgled jednostavni za pripremu, proces je to koji zahtijeva veliko slastičarsko umijeće – a tom su zadatku dokazano dorasli Kraševi znalci koji su to pretočili u novu, vrhunsku Dorina Macarons čokoladu.

Kraševa paleta Dorina Macarons sastoji se od tri mliječne čokolade s dodatkom obojenog vafla i šarenih komadića macarona u kremi. Svaku kockicu Dorina čokolade čini kombinacija čokoladnog i mliječnog punjenja koja se stapa s tri okusa – jagodom, vanilijom ili pistacijom. Osim egzotičnog i inovativnog okusa macarona, posebnost ovih čokolada je i u njihovom originalnom izgledu – svaki okus popraćen je drukčijom boja vafla. Tako se zeleni vafli vežu uz ukusnu pistaciju, ružičasti uz svjež okus jagode, a žuti uz klasični okus vanilije. Osim približavanja mlađim ljubiteljima slastica, koje će ove vesele čokolade zasigurno posebno oduševiti, Dorina je novom paletom još jednom potvrdila svoje mjesto lidera u inovacijama na regionalnom tržištu.

Foto: Promo
Dorina Macarons

Povijest macarona

Riječ „macarons“ izvorno potječe od talijanske riječi „maccheroni“, preciznije, od njezine venecijanske inačice „maccarone“, što bismo preveli kao „fina, nježna tjestenina“. Macaroni su nastali u Italiji, a osmislila ih je talijanska plemkinja i francuska kraljica Katarina de Medici u suradnji sa svojim osobnim slastičarom za prigodu njezina vjenčanja za Henrika II., 1553. godine. Prvotno su macaroni bili jednostavni kolačići od bademova brašna, šećera i bjelanjka. Macaroni su se na suvremeni način počeli izrađivati tek početkom 20. stoljeća, kada su i dobili svoj prepoznatljivi izgled. Ideje koja je donijela revoluciju u svijet slastica prvi se sjetio unuk slavnog Louisa-Ernesta Laduréea, čije ime s ponosom nosi kultna pariška slastičarnica kada je povezao dva macarona sa čokoladnom kremom. Od tog su vremena francuski macaroni nacionalno priznati u cijeloj Francuskoj te su već desetljećima najprodavaniji kolačići u tamošnjim slastičarnama.

Obožavatelji macarona će uživati u novim čokoladama Dorina Macarons, koje se tope u ustima i prava su delicija za sve one koji obožavaju slatko. Detalje o svim okusima možete pronaći na linku.

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr