Treći dio kuharice dr. Joška Kalilića donosi niz praktičnih i medicinskih savjeta te vrijedne informacije o pojedinim namirnicama. Prvi dio kuharice sadrži recepte za kruh, juhe i razne priloge, a drugi za ribu, meso i slastice. Za sva jela namirnice su dostupne, nisu skupe te njihova priprema ne zahtijeva puno vremena. Jednako je koristan i ovaj treći dio u kojem dr. Kalilić objašnjava hranjive vrijednosti pojedinih namirnica te donosi niz savjeta primjenjivih u kuhinji te svakodnevici općenito s naglaskom na zdravlje pojedinca.
Ukratko donosimo opis karakteristika namirnica koje se spominju u receptima te njihov energetski i nutritivni sadržaj. Tako možete znati što unosite u organizam primjenom pojedinih recepata. To posebno može poslužiti onima koji su možda alergični na pojedine sastojke ili kod kojih, zbog pojedinih kroničnih bolesti, u prehrani postoje razna ograničenja. Svakako pročitajte medicinske savjete za zdravstvene probleme koji su češći kod ljudi u poznim godinama te za zdravstvene probleme usko povezane s konzumiranjem hrane, pripremom obroka i općenito kuhanjem i radom u kuhinji.
Na kraju pročitajte deset zapovijedi zdrave hrane, koje će vam dobro doći kao nit vodilja u zdravoj prehrani.
Od nedjelje, 17. 3., ne propustite treći dio kuharice Prehrana i medicinski savjeti za treću dob, za samo 3 kune uz Večernji list.