Kada je prije 117 godina nedaleko od gradića Bassano del Grappa osnovana prva destilerija, lozovača je bila piće kojim su u regiji gdje se ljube Dolomiti i slani zrak s Jadrana krv kroz žile tjerali radnici, piće za svaki džep koje se radilo od komine nakon što bi se dragocjene bobice iskoristile za vino.
I danas njeguju pet načela na kojima zasnivaju svoju proizvodnju grape, a prvi je korak odabrati samo grožđe uzgojeno na predjelu Marostice i Breganze.
Drugo je načelo destilirati ga što prije, treće je načelo tradicionalna proizvodnja u bakrenim kotlovima uz pomoć pare. Četvrto je načelo strast, trud i predanost, a peto – poštovanje prema kupcu koji je odabrao upravo te grape među stotinama vrsta.
Antica Cuvée® je mješavina rakija od caberneta, merlota i schioppettina odležanih od pet do 20 godina u hrastovim bačvama u kojima se nekada čuvao cherry, bez boja i aditiva. Intenzivne je arome na začine, brioše, gorke bademe... Mirisna i čista poput parfema, zove na uživanje sa stilom.
>> 13 fantastičnih ljetnih koktela koje morate probati odmah