Kažu da je pravi odmor onaj od tri tjedna, jedan za isključivanje, jedan za uživanje i treći za pripremu na sezonu stresa kojem se vraćamo. Ako ste pritom još i uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju pa se barem nakratko otkotrljati do obale i ohladiti u moru, odmor već poprima oblike ozbiljnog opuštanja. Ljeto i odmori nekako su vrijeme kada se kuhinje primaju i oni koji onamo ne zalaze bez prevelikog razloga osim da pojedu ono što je pripremljeno, upotrijebe (i, ako imate sreće, vrate u sudoper) još poneki komad posuđa. Zašto? Zato što sve poziva na eksperimentiranje s hranom. Tržnice su prepune, posjet ribarnicama pravi je doživljaj, a ideje jednostavno lete, što god da dotaknete, možete kombinirati – i slano sa slatkim, ljutim, kiselim...
Bilo da ste kod kuće, na vikendici, na moru... posvetite se hrani. Vama na odmoru, ali i vama koji se tek spremate pripremili smo čitav niz tema o tome što kuhati ovog ljeta, dakako uz što manje truda i vremena provedenog uz štednjak. Rakovi i školjke, ribice, hobotnica, salate, kombinacije slano&slatkog, kiselog, žitarica, grahorica... A tek fine paštete, namazi, humus, domaće lepinjice... Za prste polizati.
Zvijezda mjeseca je najveća bobica – lubenica, a u slatkom kutku vodimo vas kroz svijet sladoleda i semifreda. Zaputili smo se do Preluka, na mjestu nekadašnjeg kultnog kluba Milde Sorte smjestio se dizajnerski butik hotel Navis, a u njemu je samozatajni chef Nenad Posavac posve razmazio svoje goste. Za Slano&Slatko pripremio je mali put oko svijeta u tanjurima u kojima je spojio Peru, Maroko, Veliku Britaniju, Španjolsku i neodoljivu Liburniju.
Naš JuniorMastrechef Antonio osvaja svijet i upoznaje New York iz kojeg nam je obećao nove recepte, a prije puta je pripremio zdrave ledene lizalice od lubenice, kivija i bademova mlijeka.
Klaudio Jurčić zamijenio je ulogu somelijera za gosta, i to ni više ni manje doli kod Alena Bibića o čijim nam vinima piše. Bili smo i na Rabu te saznali sve o glasovitoj Rapskoj torti iz prve ruke, od vrijedne gospođe Vilme. A kao šlag na kraju, uz mnoštvo vijesti iz svijeta gastronomije, preporuka koje restorane posjetiti ovo ljeto na potezu od Zadra do Splita, slijedi reportaža s rajskog otoka. Goran Koščak u sjajnoj reportaži prenosi nam doživljaj s otoka na kojem je pijesak bijel kao biserna prašina, a more azurno plavo. Išli biste? I mi :) Pogotovo kada smo čuli što se sve dobroga ondje jede.
Čekamo vas u subotu, na kioscima, uz Večernji list, za 7 kuna.