odličan uspjeh

Dva istarska maslinova ulja među 15 najboljih na svijetu

Foto: 'Dusko Marusic/Vecernji list'
Dva istarska maslinova ulja među 15 najboljih na svijetu
24.10.2011.
u 22:23
U svjetski poznatom vodiču Flos Olei našla su se čak 43 istarska maslinara te četiri dalmatinska.
Pogledaj originalni članak

Dva istarska ulja pronašla su svoje mjesto među 15 najbolji ulja na svijetu u poznatom vodiču najboljih maslinovih ulja Flos Olei. Riječ je o ekstradjevičanskim maslinovim uljima Giancarla Zigantea iz Livada te tvrtke Olea B. B., odnosno Duilija i Bosiljke Belić iz Rapca.

Kako piše Glas Istre, Zigante je proglašen pobjednikom u kategoriji najboljeg biološki proizvedenog maslinovog ulja s istarskom bjelicom, dok buža obitelji Belić najbolja u kategoriji maslinovog ulja intenzivno izražene voćnosti.

Dok su Belići još 2009. pobijedili u kategoriji uljara u usponu, Ziganteu je ovo prvo pojavljivanje u svjetski poznatom vodiču čija će se promocija održati u Rimu 28. studenog. Ove su godine u njega ušla četiri dalmatinska te čak 43 istarska maslinara, čime je Istra druga regija na svijetu poslije Toskane po broju uvrštenih proizvođača ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

MO
modovisisajteMaraschino
22:55 24.10.2011.

prosli tjedan kupujem masline i naletim na Makarske masline i ja budala ne gledam deklaraciju vec ih kupim... dodjem doma, slozim lijepo salatu od tune i otvorim masline... a ono okus kao da su drvene... pogledam ja deklaraciju kad ono pise ovako velikim slovima: Pakirano u Makarskoj a skroz dolje jako sitnim slovima: Zemlja porijekla: Španjolska!!!! Jos jedna u nizu \"Kupujmo Hrvatsko\" a od hrvatskog ni H...

Avatar blackula9
blackula9
22:59 24.10.2011.

da bar uvozimo kvalitetu pa eto, al domaće je uglavnom kvalitetnije od uvoznog

SR
s☺r@n
22:47 24.10.2011.

Svaka vam čast i puno uspjeha želim. Vi ste svijetla točka ove Hrvatske.