OBORILA GUINNESSA

Esperance je tetovažama prekrila 99,98 posto tijela: 'Nisam završila, ima tu još posla'

Foto: Instagram screenshot
Esperance je tetovažama prekrila 99,98 posto tijela: 'Nisam završila, ima tu još posla'
23.08.2024.
u 14:30
Fuerzina je zaradila i titulu žene s najviše tjelesnih modifikacija na svijetu, oborivši prethodni Guinnessov rekord koji je držala Maria José Cristerna
Pogledaj originalni članak

Vojna veteranka Esperance Fuerzina na društvenim je mrežama proglašena najtetoviranijom ženom na svijetu, no ona tvrdi kako to nije dovoljno i kako se tetoviranjem planira nastaviti i u budućnosti, piše Daily Star. Fuerzina je tijekom posljednjeg desetljeća tetovažama prekrila 99,98 posto svog tijela. Želja da bude drugačija urodila je plodom jer je i službeno ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najtetoviranija žena na svijetu.

Njezine tetovaže protežu se od tjemena do tabana, na praktički svakom dijelu tijela, uključujući kapke, očne jabučice, desni i jezik. Ova 36-godišnjakinja, koja živi u Americi, prvu je tetovažu je napravila na bedru dok je imala 21 godinu, a na krije oduševljenje time koliko je od tada, kako kaže, napredovala.

VEZANI ČLANCI: 

'Biti najtetoviranija žena i imati najviše tjelesnih modifikacija djeluje pomalo ludo, zahvalna sam i uzbuđena zbog budućnosti i naravno da nisam gotova', poručila je Amerikanka.

 

Kako je i spomenula, Fuerzina je zaradila i titulu žene s najviše tjelesnih modifikacija na svijetu. Oborila je prethodni Guinnessov rekord koji je držala Maria José Cristerna, koja je imala 50 modifikacija. Esperance ih ima više nego dvostruko više – 89. Sve je počelo s rascjepom jezika, a nastavilo se umetanjem pet implantata na lice i širokim rasponom piercinga na ušima, bradavicama, usnama i desnima.

GALERIJA: Starinske tetovaže naših prabaka vratile su se u modu

storyeditor/2022-08-12/WhatsApp_Image_2022-08-02_at_12_21_05.jpeg
storyeditor/2022-08-12/PXL_020822_94947380.jpg
storyeditor/2022-08-12/Stipe.jpg

Influencerica je čak uklonila dijelove ušiju i sada je neprepoznatljiva u usporedbi s vremenom kada nije imala tetovaže na licu i kad je imala dugu smeđu kosu. Za medije je otkrila ponešto i o motivima drastičnih promjena na svome tijelu. 'Vodila sam prilično nomadski život i u mojem vojničkom ruksaku nije bilo puno mjesta za neke stvari. Stoga sam sam osjećala da ovo mogu nositi sa sobom kamo god da krenem ' rekla je Fuerzina.

 

Dodala je kako smatra da tjelesna umjetnost 'pretvara mračna vremena u svjetlost', dok svoj proces transformacije smatra nekom vrstom evolucije. Iako obožava svoj sadašnji izgled, priznala je kako je svoju prvu tetovažu prekrila ogromnim feniksom, a to je probudilo strast prema velikim tetovažama.

Gdje god se pojavi, Esperance svojim izgledom privlači pozornost, a ponekad nailazi i na negativne reakcije pojedinaca. 'Mislim da je pred nama još dug put kad je riječ o prihvaćanju ljudi onakvima kakvi jesu. Svatko bi trebao izgledati kako želi, bez diskriminacije ili osuđivanja zbog svog izbora', smatra najtetoviranija žena na svijetu.

'Moderna baka': Prekrivena je tetovažama i piercinzima, a u zube je ugradila i - dijamant:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CV
cvaljo
17:02 23.08.2024.

"Ima tu još posla". Naravno, za psihijatre...