u slast

Evo kako je Areta Ćurković naučila peći kolače, isprobajte ovaj recept za karamel tortu

Foto: PR FOTO
Areta Ćurković, torta
Foto: PR FOTO
Areta Ćurković, torta
Foto: PR FOTO
Areta Ćurković, torta
Foto: PR FOTO
Areta Ćurković, torta
03.10.2016.
u 12:45
Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezda margarina, zasladila je subotu posjetiteljima Super Konzuma Portanova u Osijeku i na cooking showu otkrila trikove uz koje kolači svaki put uspiju
Pogledaj originalni članak

Nakon Zagreba i Rijeke i Osječani su dobili priliku otkriti sve tajne uz koje kolači uvijek uspiju i to na cooking showu s Mirjanom Špoljar.

Trostrukoj prvakinji hrvatske u slastičarstvu u pomoć je priskočila glumica Areta Ćurković, a dvije ljubiteljice slatkih poslastica brzo su se složile da nema boljeg od domaćih slastica jer baš svaka ima svoju osobnost.

Mirjana je Areti pokazala kako napraviti košarice od prhkog tijesta koje se topi u ustima, i otkrila kako da košarice lako ispadnu iz kalupa.

- Prhko tijesto obavezno mora „odmoriti“ u hladnjaku, a ne smijete ga previše mijesiti jer će se raspasti. Najbolje će uspjeti uz margarin koji je nešto mekši nego onaj sobne temperature, a upravo će margarin pomoći i da košarice glatko kliznu iz kalupa, otkrila je slastičarka koje je tijekom karijere, koja traje već više do dva desetljeća, radila slastice za kraljeve, prinčeve te slavne glazbenike i glumce.

Isprobajte recept za karamel košarice kojima je subotu Osječanima zasladila brand ambasadorica Zvijezdinih margarina.

Foto: PR FOTO

Tijesto:

Zvijezda stolni 20 dag

Šećer u prahu 10 dag

Vanilin šećer 1 kom

Jaja 2 kom

Brašno 30 dag

(pola oštro, pola glatko)

Kakao u prahu 5 dag

Prstohvat soli

Omekšali Zvijezda stolni sobe temperature pomiješamo sa šećerom u pranu i vanilin šećerom. Kad se sastojci spoje dodamo jaja, bračno koje smo prosijali s kakaom u pranu i prstohvat soli. Tijesto oblikujemo, prekrijemo prozirnom folijom i ostavimo u hladnjaku na 30 minuta. Izvadimo tijesto iz hladnjaka, razvaljamo na pobrašnjenoj površini debljine 4 mm. Utisnemo tijesto u kalup i zamrznemo na otprilike 2-3 sata. Pećnicu ugrijemo na 180 ºC i pečemo smrznuto 6-7 minuta. Pečeno tijesto ohladimo pa zatim stavljamo kremu.

Krema:

Šećer kristal 150 dag

Slatko vrhnje 2,5 dcl

Zvijezda stolni 150 dag

Šećer rastopimo u karamel. Smanjimo vatru i dodamo slatko vrhnje. Miješamo na laganoj vatri sve dok se šećer ne spoji sa slatkim vrhnjem. Maknemo s vatre i ohladimo. Zatim dodamo omekšali Zvijezda stolni i miješamo sve dok se smjesa ne spoji. Kremu ulijemo u ohlađeno tijesto i vratimo u hladnjak na otprilike pet sati. Ohlađenu tortu skinemo iz kalupa i dekoriramo polovicama oraha koje smo prepržili otprilike 10 minuta u pećnici na 170 ºC.

>>Poznate mame pripremaju zimnicu. Evo njihovih najdražih recepata

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.