Pizza je omiljeno jelo i velikih i malih. Ako ste među onima koji vole sami ispeći pizzu i nadjenuti je omiljenim sastojcima po želji, ovo je za vas.
Ako sami pripremate tijesto za pizzu, jedna od najčešćih pogrešaka je da tijesto ne ostavite postrani da "odmori".
Nikako nemojte tijesto, kada je vrijeme, rastezati valjkom za tijesto. Činite to rukama. Ako se tijesto "povlači" nakon što ga razvučete, to znači da ga je potrebno ostaviti još malo da odmori na sobnoj temperaturi.
Nemojte na tijesto stavljati gotove, kupovne umake od rajčice. Napravite ga sami. Uzmite sok od rajčice, zasolite po želji, dodajte malo bosiljka ili origana i namažite tijesto.
Ne pretjerujte sa sastojcima na pizzi. Ako stavljate pršut, primjerice, pazite da ne dodajete i ostale slane sastojke zbog kojih pizza može postati preslana i nejestiva.
Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, no to nije slučaj s pizzom. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta.
Linđa ako ti neznaš kako se peče pizza, ne pretpostavljaj da mi neznamo