čak i riža?

Evo zašto djeca ne smiju jesti previše slatkog!

Foto: Shutterstock
djeca i slatko
30.04.2014.
u 10:45
O štetnosti slatkiša za zube govori dr. stomatologije Martina Rafaj
Pogledaj originalni članak

– Dakle, hrana koja je, recimo tako, izuzetno "karijesogena" je hrana bogata ljepljivim ugljikohidratima. To su svi gotovi slatki proizvodi koje možete kupiti na policama: keksi, napolitanke i tako dalje.

Oni su bogati glutenom i ugljikohidratima  – znamo i samo da gluten pšenice povećava ljepljivost te hrane i samim time imaju veću adheziju, odnosno mogućnost ljepljivosti za zube i stvaranje karijesa.

To su i svi slatkiši pa čak i riža, karamele i sve što je ljepljivo i bogato ugljikohidratima, o štetnosti slatkiša za zube, govori dr. stomatologije Martina Rafaj.

>>Liječnici: Dajte djeci 9 keksa na dan i spriječite debljanje

>>Volite slatko? Pročitajte kojih 15 problema uzrokuje šećer

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.