Jela koja obožavamo

Faširanci nisu mačji kašalj, moraju biti mekani, sočni i puni okusa – baš kao u ovom receptu!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Faširanci nisu mačji kašalj, moraju biti mekani, sočni i puni okusa – baš kao u ovom receptu!
30.11.2022.
u 09:05
U smjesu za faširance možete dodati malo vode pa će biti rahlija. Ako pripremljene faširance prije prženja uvaljate u prezle, tada budu hrskaviji i daju se ljepše oblikovati.
Pogledaj originalni članak

Faširance najviše volimo pojesti s nekim finim, bezmesnim varivom, a druga omiljena kombinacija nam je s finom krumpir salatom što vam danas predlažemo!

Foto: Josip Regović/Pixsell

Faširanci

Sastojci:  

500 g miješanog mljevenog mesa

1 manja glavica luka

1 jaje

2 češnja češnjaka

sol

papar

1/2 žličice mljevene crvene paprike

2 žlice nasjeckanog peršinovog lista

3-4 žlice krušnih mrvica

1 dl vode  

Priprema:    

Luk jako sitno nasjeckajte, stavite u zdjelu, posolite i ostavite desetak minuta, da se smekša. Dodajte meso i sve ostale sastojke pa dobro promiješajte, najbolje rukom, da se svi sastojci sjedine. Ostavite smjesu da odmori 10 minuta. Vlažnim rukama formirajte faširance (izvadite manju količinu smjese, formirajte u kuglu, a zatim u disk). Ovako pripremljene faširance možete uvaljati u krušne mrvice. U tavi zagrijte ulje ili mast pa na srednje jakoj vatri pržite faširance sa svake strane 7-8 minuta (tako da izvana dobiju koricu, a iznutra ostanu sočni i mekani).

Poslužite uz salatu koju napravite tako da skuhate krumpir i narežete ga na ploške. Luk narežete na polumjesece, začinite po želji solju i paprom, uljem i octom. Ostavite da se salata ohladi.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell



 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.