Restoran Stari mlin, Dalj

Fiš-paprikaš kuhamo na otvorenom, a vrhunska nam je, kažu gosti, i riblja plata

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut
27.04.2022.
u 06:39
Vlasnici Marko Đurkov i Snježana Đurkov povratnici su iz Austrije.
Pogledaj originalni članak

Pladanj pun slavonskih blagodati, ali i odrezak od soje te kus-kus s povrćem, pa domaća juha od češnjaka, zafrigana juha, XXL hamburger, pohani som i smuđ, teletina pod pekom, riblja pašteta... Tek je to dio jelovnika restorana Stari mlin u Dalju u općini Erdut. Vlasnici Marko Đurkov i Snježana Đurkov povratnici su iz Austrije.

– Odrasli smo u Dalju, poznajemo se još od vrtića, a 1991. naše su se obitelji odselile u Austriju. Ja sam se vratila nakon mirne reintegracije, dok je on ondje ostao, no kako je dolazio na praznike u Dalj, ponovno smo se upoznali i spojili. Kupio je 1998. stari mlin u koji je nekada i moj djed donosio žito. Nakon što smo se vjenčali, proveli smo još devet godina u Austriji, no neprestano smo razmišljali o povratku. Htjeli smo da nam djeca odrastaju na istim ulicama na kojima smo se i mi igrali – priča Snježana Đurkov. Rodila se tako ideja da obnove stari mlin i prenamijene ga u restoran, što su i učinili 2014.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Turistička patrola Erdut

– Polazili smo od sebe, tada u okolici nije bilo mjesta kamo bismo mogli obiteljski otići i uživati u hrani. I nismo se pokajali – dodaje Snježana.

Riba im je "prioritet i specijalitet", što i ne čudi jer se nalaze tik uz Dunav.

– Fiš-paprikaš kuhamo na otvorenom, a vrhunska nam je, kažu gosti, i riblja plata koja se sastoji od šarana, soma, smuđa, a riba je i sa žara i pohana. Što se tiče vinske karte, promoviramo erdutsko vinogorje, čak smo odbili ponude vinarija iz Iloka i Baranje – navodi, pak, Marija Stevanović, voditeljica restorana.

– Zapošljavamo uglavnom lokalce. Priliku tako dajemo domaćicama koje nigdje i nikada nisu radile, kao i mladim ljudima – nastavlja ona. U unutrašnjosti restorana može se smjestiti 120 osoba, a iznad toga ima šest soba s 18 ležajeva. Opremaju još 30 ležajeva jer Erdut, ističu, posjetitelji tek otkrivaju... Srednja sala, za svatove, broji 150 sjedećih mjesta, a najveća je za 400 ljudi.

Lokal nudi dječji kutak "s atrakcijama za djecu prije i poslije jela".

Turistička patrola

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.