hoćete isprobati?

Frizerka na TikToku otkrila kako da operete kosu kao u salonu: Žene su oduševljene

Foto: Shutterstock
Frizerka na TikToku otkrila kako da operete kosu kao u salonu: Žene su oduševljene
01.10.2024.
u 14:30
Promjena jednog dijela vaše rutine šamponiranja mogla bi učiniti vašu kosu zdravijom
Pogledaj originalni članak

Sigurno svi znamo kako oprati kosu, zar ne? Jednostavno nanesete malo šampona i temeljito ga isperete. No, ispada da većina nas cijeli život to radi pogrešno. Jedna je frizerka objavila viralan video u kojem objašnjava kako kod kuće možete dobiti uglađenu kosu kao u salonu, samo promjenom nekoliko stvari u svojoj rutini tuširanja, piše Mirror.

Tvrdi da mnogi od nas ne šamponiraju kosu na pravi način., a čak je rekla i da postoji jedan dio naših pramenova koji uopće ne bi trebao dodirivati ​​sapunicu. U videu na TikToku, Rachel Valentine rekla je da je uvijek pitaju kako pravilno oprati kosu kod kuće. Započela je svoj video objašnjavajući da obično pere kosu iznad kade, s glavom okrenutom naopako i tijelom potpuno izvan tuša.

Prvo se uvjeri da joj je kosa posve mokra prije nego što započne svoju rutinu pranja. "Kad imam šampon u rukama, malo ga razrijedim da bi bio bolji, a onda ga nanesem na vlasište prije nego što ga počnem trljati. To osigurava da je šampon ravnomjerno raspoređen. Zatim koristim vrhove prstiju, uz dobar pritisak, te masiram svako područje glave", objasnila je Rachel. Upravo to je jedan od razloga zašto voli prati kosu iznad kade, jer joj omogućuje da dosegne sva područja vlasišta.

@rachelvalentinehair Follow these hair wash steps and your hair will be just like when you leave the salon ! #haircareroutine #howtowashyourhair #greasyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

A sada slijedi najbitnije - nemojte trljati šampon u vrhove kose. Rachel tvrdi da su šamponi formulirani za vaše vlasište i da ga vaši vrhovi ne trebaju, tako da možete pustiti vodu da ispere šampon iz kose, čime ćete lagano očistite vrhove dok ispirete proizvod. Nakon što ispere šampon, Rachel ponavlja cijeli proces s još šampona kao dio dvostrukog čišćenja.

Ponovno sve ispere, a zatim "iscijedi vodu" iz kose s pomoću ručnika da kosa ne bi bila potpuno mokra kada nanosi regenerator. "Obratite pažnju na to gdje stavljam regenerator. Ne ide na moje tjeme, prvo ide ravno na moje dužine i vrhove, a onda ga raščešljam prstima", pokazala je Rachel. 

Komentatori videa podržali su Rachelin savjet, dok su drugi frizeri rekli da slijede vrlo sličnu rutinu i da bi potaknuli druge da učine isto. "Kao frizerka, ne mogu dovoljno preporučiti da kosu perete ovako. Ako možete, mala masaža vlasišta dok regenerator stoji na kosi također čini čuda", napisala je korisnica.

VEZANI ČLANCI:

"Kosa mi je uvijek bila prljava i hrapava nakon pranja i feniranja, a sada znam zašto. Dodavala sam šampon na duljinu kose i regenerator u korijen", zaključila je druga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.