u slast!

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Thinkstock
Prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
Krumpirići
17.02.2019.
u 08:17
Isperite ih pod hladnom vodom kako biste uklonili škrob.
Pogledaj originalni članak

Ključ savršenog pečenog krumpira počinje odabirom krumpira. Birajte približno iste veličine komade kako bi krumpirići bili približno iste veličine.

Isperite ih pod hladnom vodom kako biste uklonili škrob. Krumpiriće zatim stavite u lonac s posoljenom proključalom vodom na tri do pet minuta. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a krumpiriće zalijte s nekoliko žlica ulja i začinite po želji. Krumpire stavite u lim za pečenje kada je ulje već jako zagrijano. Pecite ih oko pola sata dok ne postanu savršeno hrskavi i poslužite vruće. U slast!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

GI
Gips
08:36 17.02.2019.

Da ih odvedemo i u zoološki vrt ili kino?

ZA
Zagorec101
16:13 17.02.2019.

A kada se ohlade omekšaju. Baš i nije neki trik.

VO
vorda400
11:34 17.02.2019.

Kako ukloniti škrob sa krumpira kad je škrob sastavni dio krumpira?