Otkrio pravi način

Gljive pripremate isključivo prženjem na tavi? Profesionalni kuhar otkriva da je to potpuno pogrešno

Foto: Shutterstock
Gljive pripremate isključivo prženjem na tavi? Profesionalni kuhar otkriva da je to potpuno pogrešno
25.06.2020.
u 07:00
Mnoge će iznenaditi ova metoda pripreme gljiva, ali kuhar otkriva da je to jedini pravi način.
Pogledaj originalni članak

Naučeni da gljive ispuštaju puno vlastite tekućine, pripremamo ih isključivo na tavi. Ipak, rezultat su vlažne i mekane ili izgorene gljive. To se događa zato što brzo upijaju masnoću na kojoj ih pripremate i automatski počnu ispuštati svoju vodu. Dok mnogi vjeruju da će kuhanje napraviti štetu, profesionalni kuhar Jim Fuller otkriva da je to čista zabluda.

Otkrio je na australskoj televiziji Channel 9 da se gljive zapravo prvo trebaju skuhati tako da budu ''al dente''.

Pogledajte video:

Kako prenosi Metro, Jim je na svom Instagram profilu detaljno opisao ovakvu pripremu gljiva – prvo ih je stavio u veliki wok i dodao vodu. Nakon što su skuhane ''al dente'' , treba pustiti da voda ispari, a onda dodati maslinovo ulje sa začinima, lukom, češnjakom... Pržite ih na tavi dok ne poprime smeđu boju i dok se okusi ne prožmu. Ovakva priprema gljiva čini ih idealnim za juhe i umake, a okus gljiva je intenzivniji. 

"Ljudi misle da će prženje izbaciti vodu, ali zapravo se to događa kod kuhanja. Ta voda iz gljiva doslovno se iskuha van." 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.