Obrok u zadnji čas

Gotove u tren oka – ćufte ubacite u pećnicu i za 30 minuta ručak je na stolu!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Gotove u tren oka – ćufte ubacite u pećnicu i za 30 minuta ručak je na stolu!
08.03.2022.
u 12:48
Kad vam netko spomene "ćufte u umaku" pomislite da je to ono jednostavno jelo koje ste toliko puta do sada probali. Ovakvo pripremljene, definitivno će vam pružiti jedno drugačije gastronomsko iskustvo.
Pogledaj originalni članak

Recept je osmislila gastroblogerica Tatjana Miletić, a gotove ćufte možete poslužiti uz pire od krumpira, celera, rižu ili tjesteninu. Uživajte!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Ćufte iz pećnice

Sastojci:

500 g mljevenog junećeg mesa 

1 jaje

3 žlice parmezana

komadić svježeg kruha (sredina)

2 -3 režnja češnjaka 

1 crveni luk

1 žlica maslinova ulja

kumin

sol

papar

dimljena paprika

bosiljak (svježi, ako nemate može i suhi)

Umak:

maslinovo ulje

1 konzerva pelata

2 čaše pasirane rajčice

štapić celera

svježi bosiljak

prstohvat šećera

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Kruh, češnjak i bosiljak sameljite u blenderu. Crveni luk nasjeckajte tako da od njega dobijete pastu. Pomiješajte meso, začine, samljeveni kruh, češnjak i bosiljak, pastu od crvenog luka, jaje, parmezan i ulje. Od dobivene mase napravite kuglice veličine oraha (ili kolike želite). Poredajte ćuftice u lim na papir za pečenje i pecite ih 15 minuta u pećnici na 200 °C i to dok se malo ne zapeku, taman da se uhvati korica. Dok se ćufte peku vi napravite umak od rajčice: pulpu stavite na zagrijano maslinovo ulje, dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte 5 minuta, a zatim štapnim mikserom sve usitnite. Dodajte celer, bosiljak, sol, papar i prstohvat šećera i sve to kuhajte još desetak minuta. Pečene ćufte ubacite u umak, poklopite i kuhajte oko tridesetak minuta. Ćufte možete poslužiti uz pire od krumpira, celera, rižu ili tjesteninu. Naš izbor su ovog puta bile špagete preko kojih smo stavili ćufte, sve bogato prelili umakom i posuli parmezanom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.