Sastojci: 2 žlice kokosovog ulja za pečenje, 1 mala žličica himalajske soli, ½ male žličice papra, 3 lista lovora, 100 g sojinih komadića, 2 velike mrkve, ½ male glavice celera, 1 šaka suhih šljiva, 2 velike glavice crvenog luka, 2 šake prosa ( opcionalno ), 3 žlice krušnih mrvica ( opcionalno )
ZA MARINADU: 1 mala žlica senfa, 30 ml soja sosa
Priprema: Sojine komadiće skuhati u posoljenoj vodi i dobro ocijediti, a zatim ih dobro umiješati u marinadu i ostaviti dok pripremate ostale sastojke. Luk sitno isjeckati, mrkvu narezati na deblje kolutove, celer na kockice, šljive na sitne komadiće. Na ulju pirjati luk, mrkvu, celer i šljive dok povrće ne omekša. Zaliti vodom samo toliko da pokrije, kada zavrije dodati začine i kuhati na laganoj vatri dok povrće ne bude kuhano. Dodati sojine komadiće, dobro promiješati i ostaviti poklopljeno da se sve sjedini.
Savjet: Ovo jelo samo po sebi ima gušću konzistenciju jer sadrži malo vode, no ako želite još gušće, predlažemo: 1. varijanta: skuhati proso, usitniti štapnim mikserom i dodati u gulaš ( dobro promiješati ) 2. varijanta: u gotovi gulaš dodati krušne mrvice i dobro promiješati.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: