dobro je znati

Hoće li vas komarci napadati više ili manje ako pijete alkohol? Evo odgovora...

Foto: Getty Images
Komarci
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Komarac
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Komarac
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
komarac
15.03.2019.
u 09:19
Komarci se neće "napiti", odnosno, alkohol u krvi čovjeka neće utjecati na komarca jer enzimi koje imaju u probavnom sustavu, rastvaraju sve "opasnosti", pa tako i alkohol iz popijene ljudske krvi.
Pogledaj originalni članak

Poznato je kako neke ljude komarci napadaju i ubadaju češće, a neke rjeđe. Pitali smo se i mi, ali i stručnjaci više puta zašto je to tako i radimo li nešto krivo da još više privlačimo ove neugodne "zujalice".

Journal of the American Mosquito Control Association objavio je 2002. godine da komarci češće napadaju osobe koje su konzumirale alkohol. Malo istraživanje, koje je obuhvatilo 13 sudionika, pokazalo je da osobe koje su popile jedno pivo, bile su češća meta komaraca u odnosu na one koji nisu konzumirali alkohol. 

Ipak, nije poznato zašto je to tako, no ono što je poznato jest da se komarci neće "napiti", odnosno, alkohol u krvi čovjeka neće utjecati na komarca jer enzimi koje imaju u probavnom sustavu, rastvaraju sve "opasnosti", pa tako i alkohol iz popijene ljudske krvi. Na tajnačin opasnost je neutralizirana i prije nego je dospjela u komarčev živčani sustav, piše BBC. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AU
austrougarskigeneral
09:38 15.03.2019.

manje

AU
austrougarskigeneral
09:40 15.03.2019.

ja se namazem rakijom.

MO
modovisisajteMaraschino
09:57 15.03.2019.

e da su rakiju pili vidjeli bi rezultat