Želimo li smršavjeti, od 18 sati počinjemo testirati snagu volje kako bismo spriječili zavirivanje u hladnjak, vjerujemo kako treba piti tekućine sve dok nam urin ne postane proziran, zabrinjava nas mogućnost da nam žvakaća, ako je slučajno progutamo, ostane godinama u želucu, no ako nam komadić hrane padne na pod, bez razmišljanja ćemo ga pojesti...
Mitovi koje su nam usadili tijekom odrastanja proteklih su godina znanstveno opovrgnuti, no u neke od njih mnogima je možda čak i lakše vjerovati. Bila riječ o navici ili ne, zdravije bi bilo vjerovati znanstvenicima.
Među takve definitivno spada i onaj o podizanju hrane s poda. Možda ne toliko na javnim mjestima, ali unutar svoja četiri zida većina bez razmišljanja bezbrižno nastavlja jesti hranu bez obzira na čistoću. Čak i ako je argument za to da je pod čist i da je hrana na njemu bila ravno pet sekundi, radije razmislite dva puta. Naime, serija eksperimenata Sveučilišta Cambridge pokazala je da salmonela može preživjeti na drvu, tepihu i pločicama četiri tjedna i to u dovoljnom broju da se bez problema prebaci na hranu čak i u tek pet sekundi doticaja.
+ - 01.09.2010. u 08:33h zmisevic je napisao/la: A tek sa zemlje i iz zemlje uzimati hranu...a zrak oneciscen...a voda, da ne govorim...a ruke, necije, svacije prljave od svega i svakoga...a koliko se tek bakterija zadrzava na novcu...fuj...fuj...Paranoja zavladala svijetom, osobito pseudoznanstvenika! ----------------------------- Hehhe ovo je dobro receno ....