uskrsna kuharica

Hrskava tortica od šparoga i dimljenog lososa te carpaccio od šparoga

Hrskava tortica od šparoga i dimljenog lososa te carpaccio od šparoga
14.04.2017.
u 14:51
Za 4 osobe
Pogledaj originalni članak

Sastojci za tijesto:

100 g maslaca

150 g brašna

1 g soli

2 žlice hladne vode

Od svih sastojaka zamijesiti glatko tijesto.

Razvaljati ga na tanko i staviti u male kalupe ili jedan okrugli veći da se ispeče. Izbodite tijesto lagano vilicom da se ne napuhne.

Peći u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 15 min.

Sastojci za nadjev:

250 ml vrhnja za kuhanje

3 jaja

100 g ribanog parmezana

200 g šparoga

200 g fileta lososa

Sol i papar po potrebi

Vrhnje za kuhanje i sir zagrijati u posudi na laganoj vatri, miješati dok se sir ne otopi i začiniti. Kad se sir rastopi, maknuti sa strane i pustiti smjesu da se ohladi. U hladnu smjesu dodati jaja i štapnim mikserom napraviti finu kremu. Dodati sitno sjeckane kuhane šparoge i lososa rezanog na male kockice, sve skupa uliti u gotove kalupe od tijesta (ili, ako ste tako pekli, u jedan veći kalup). Peći na laganoj temperaturi na 165 stupnjeva 25 min. Kad se smjesa stisne, izvaditi iz pećnice.

Carpaccio od šparoga

100 g šparoga

Maslinovo ulje

Limunov sok

Sol i papar

50 g mascarpone sira

Ribana korica limuna

Sirove šparoge rezati na tanke listiće, začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i paprom. Ukrasiti mascarponeom koji ste pomiješali s malo maslinova ulja, solju, paprom i ribanom koricom limuna.

Torticu od šparoga i lososa, dok je još topla, poslužiti uz carpaccio od šparoga.

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.