Skup u Monaku

Hrvatski kuhar na summitu s chefovima okrunjenima Michelinovim zvjezdicama

Foto: Promo
Hrvatski kuhar na summitu s chefovima okrunjenima Michelinovim zvjezdicama
29.11.2017.
u 11:28
To je bio prvi put da jedan hrvatski chef sudjeluje kao panelist na kulinarskoj manifestaciji koja svake godine okuplja kuhare okrunjene Michelinovim zvjezdicama
Pogledaj originalni članak

Više od 1500 chefova i ugostitelja iz 34 zemlje čulo je u Monaku, na Chefs World Summitu, ponešto o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama – u hrvatskoj kuhinji.

Na panelu “Divlja berba u okolnom području“ sudjelovao je, naime, uz bok vodećim svjetskim chefovima, Francuzima Regisu Marconu i Édouardu Loubetu te Španjolcu Joanu Rocu, i hrvatski predstavnik: glavni chef restorana Alfred Keller lošinjskog boutique hotela Alhambra Melkior Bašić.

To je bio prvi put da jedan hrvatski chef sudjeluje kao panelist na kulinarskoj manifestaciji koja svake godine okuplja kuhare okrunjene Michelinovim zvjezdicama.

“Temelj moje filozofije u kuhinji su kvalitetne namirnice, minimalno tretiranje i začini te maksimum okusa”, sažima svoj pristup Melkior Bašić. 

Pogledajte i galeriju kojih 10 namirnica nutricionisti ne bi konzumirali...

Foto: Thinkstock
restoran, hrana
Foto: Thinkstock
mlijeko
Foto: Thinkstock
kava
Foto: Thinkstock
žitarice
Foto: Thinkstock
margarin
Foto: Thinkstock
Hrenovke
Foto: Thinkstock
energetska pločica
Foto: Thinkstock
griz
Foto: Thinkstock
smrznuta hrana
Foto: Thinkstock
glazura
Foto: Thinkstock
pržena hrana

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.