Nakon uspješnih ciklusa radionica o detoksikaciji, zdravom kruhu, zdrav(ijim) slasticama i maštovitoj pripremi ribljih jela, Akademija zdravog kuhanja predstavila je niz radionica naziva "Zdravo kuhanje za (pre)zaposlene" i to u suradnji sMarexgelom, a uskoro kreće i novi ciklus zdravih radionica.
Misao vodilja Akademije je demistificirati kuhanje i učiniti ga zabavnim za sve, a organizatori radionice su Centar za kulturu prehrane, Ordinacija.hr i Večernji list. "Radionice ovog tipa su svakako poticaj za edukaciju svima nama koji živimo užurbano i prehrana nam se svodi na odlazak u pekaru prije posla te odlazak u pizzeriju nakon njega", otkrio nam je jedan od polaznika radionice, mag.oec. Žarko Burić.
"Ova radionica upravo pobuđuje svijest o tome koliko je važno koristiti prirodno uzgojenu hranu te kako nešto ukusno i zdravo pripremiti u kratkom roku", dodao je gospodin Burić.
Slaže se s pohvalama i profesorica Višnja Reljić: "Jako mi se svidjela cjelokupna organizacija radionice, prostor je divan, a nakon teorije o brzom pripremanju zdravih obroka uslijedio je i praktični dio. Moram priznati da sam uvijek izbjegavala zamrznutu hranu, ali pravo je otkriće koliko ona može ubrzati pripremu obroka. Želim da se moja obitelj hrani zdravo, a sada znam kako ću im to i omogućiti".